Dünya
  • 30.5.2013 22:29

Kanada: Muhaliflere silah yardımı Suriye halkına zarar verir

Bakan Baird, resmi konuğu olarak Kanada’ya gelen Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile başkent Ottawa’da gazetecilere açıklamalarda bulundu. ABD ve Rusya’nın ortaklaşa düzenleyecekleri barış görüşmelerine değinen Bakan John Baird, Suriyeli muhaliflerin bu toplantıya katılmama kararını değerlendirdi.

Suriye’de barışı konuşmak için iki tarafın da masaya oturması gerektiğini ifade eden Bakan Baird, “Soruna siyasi bir çözüm bulunması arzu ediliyorsa, tarafların masada olması zorunlu” dedi. Suriye’deki muhalif gruplara, Esed rejimine karşı güçlendirilmeleri için silah yardımı yapılmasını eleştiren Kanada Dışişleri Bakanı, “Kanada olarak buna niyetimiz yok. Suriye’de daha fazla silahın, halkın daha fazla acı çekmesine neden olacağını düşünüyoruz. Muhaliflere silah yardımı Suriye halkına zarar verir” diye konuştu.

Kanadalı mevkidaşına destek veren Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle de muhaliflere verilecek silahların kontrolünün imkansız olduğunu ve sorun çözüldükten sonra silahların ne olacağının başka bir sorun olabileceğini ifade etti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:52

İLGİLİ HABERLER