Gündem
  • 27.10.2008 13:13

KANADOĞLU AK PARTİ'YE UYARI YOLLADI

"Türkiye’de türban sorunu yoktur" diyen Sabih Kanadoğlu AK Parti'yi uyardı, "mahkemelerin yetkilerini kısıtlarsanız kapatılırsınız" dedi.
Gazeteci Ruhat Mengi’nin Star TV’de hazırlayıp sunduğu “Her Açıdan” programının konuklarından Sabih Kanadoğlu, Anayasa Mahkemesi’ne sınırlandırılma getirilmesinin hukuka aykırı olacağını söyledi.
Anayasa ve yargının altında çalışan bir yürütmenin yasama organına sınırlandırma getirip getiremeyeceğini Kanadoğlu şöyle açıkladı: “Türkiye’de türban sorunu yoktur. Türkiye’de dinin siyasete alet edilme sorunu vardır. Siyaseti kullananlar bundan oy aldığını gördükçe de kullanmışlardır. Siz eğer dinin siyasete alet edilmesine göz yumar ve bunu önlemezseniz bu ülkede ne hukuk devletinden ne kuvvetler ayrılığından bahsedebilirsiniz. Yapılmak istenen dinin siyasete alet edilerek dinci tek adam iktidarını Türkiye’de hakim kılmaktır. Sorun üniversitelerde türban sorunudur.”
Anayasa Mahkemesi yasama organını sınırlandırdığını belirten Kanadoğlu şöyle devam etti: “Yasama organı zaten Anayasa’ya uygun teklifte bulunur. Bunun dışına çıkamaz. Değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek cumhuriyetin temel nitelikleriyle ilgili bunları sulandıracak teklifte de bulunulamaz. Bu Anayasa’nın özünde de sözünde de vardır. TBMM’nin genel kurul ve komisyonlarında yapılan konuşmalarda dini sembolün yaratacağı baskıya ilişkin hiçbir şey gündeme getirilmemiştir. Konu dinin siyasete edilmesidir. Oy getireceğiyle bunun üzerinde konuşulacaktır ancak bu hukuka aykırıdır. Anayasa Mahkemesi’nin yetkilerini kısıtlamaya kalkarsanız karşınıza 2’nci madde, Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuk devleti olduğu çıkar. Siz işinize gelmeyen bir konuyla ilgili mahkemelerin yetkilerini kısıtlarsanız, dini siyasete böyle alet ederseniz bu da Anayasa’nın 68’inci maddesi 4’üncü fıkrası gereği kapatılmanıza neden olur.”



VATAN

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:56

İLGİLİ HABERLER