Gündem
  • 17.5.2013 00:51

Kandil'de camiler doldu taştı...

Regaip Kandili, dualarla idrak edildi. Mübarek üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaip Kandili, başta Sultanahmet, Eyüp Sultan ve Süleymaniye olma üzere tüm camilerde dualarla eda edildi. İstanbullular, camileri doldururken, dışarıda kalan cemaat de cami avlusunda yer bularak geceyi namaz kılıp dualarla geçirdi.

Üç ayların müjdecisi olarak bilinen Regaip Kandili'nde başta Sultanahmet Camii olmak üzere bir çok camide vatandaşlar ibadetlerini yerine getirdi. Kandil nedeniyle çok sayıda vatandaş alşam saatlerinden itibaren camilere akın etti. Sultanahmet Camii yoğun ilgi gösterien camilerin başında gelirken çok sayıda vatandaş aileleriyle birlikte camiye geldi. Fatih Müftüsü İrfan Üstündağ Sultanahmet Camii'nde Regaip kelimesini ve kandille ilgili bir vaaz verdi. Sultanahmet Camii'ni dolduran vatandaşlar namaz kılıp dua etti. Bazı vatandaşların Kur'an-ı Kerim okuduğu gözlenirken çok sayıda yabancı turistin camiye geldiği gözlendi.

REGAİP KANDİLİ’NDE SELİMİYE CAMİİ DOLDU TAŞTI

 Üç ayları müjdeleyen Regaip Kandili dolayısıyla vatandaşlar camileri doldurdu. Mimar Sinan'ın ‘Ustalık eserim’ dediği ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Selimiye Camisi'nde kandili geçirmek isteyenler akşam saatlerinden itibaren camiyi doldurmaya başladı. Çevre il ve ilçelerin yanı sıra Edirne merkezden çok sayıda vatandaş camiye gelerek dua etti.
Regaip Kandili nedeniyle Edirne'de bulunan tarihi Selimiye Camii doldu taştı. Üç ayların başlangıcının ilk kandili olan Regaip Kandili’nde ibadetini Selimiye'de yapmak isteyen vatandaşlar akşam namazı ile birlikte camiye akın etti.
Camii görevlileri tarafından okunan Mevlid-i Şerif ve yapılan dualara eşlik eden cemaat, yatsı namazını kıldıktan sonra dağıldı.

ŞANLIURFA’DA REGAİP KANDİLİ KUTLANDI

ŞANLIURFA'da, üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili nedeniyle camiler dolup taştı.

Kent merkezinde binlerce vatandaş, Regaip Kandili'ni kutlamak için kentin simgesi olan Balıklıgöl Platosu'nda bulunan Dergah Cami'sine akın etti. Kuran okunan gecede vatandaşlar, namazlar kılıp İl Müftüsü İhsan Açık'ın okuduğu hutbeyi dinledi. Müftü Açık, hutbede Regaip Kandili'nin önemini belirterek, şöyle konuştu;

"Regaip Kandili, çok önemli bir gecedir. Regaip Kandili, bizler için büyük bir fırsat. Bazı kaçırdığımız güzellikleri yakalama fırsatı. Bu gece de tövbe ederek, cemaatle birlikte namaz kılıp o duyguyu yaşamalıyız."

REGAİP KANDİLİNDE MEVLANA MÜESİ DOLDU
 

 Konya’da Regaib Kandilinde vatandaşlar Mevlana Müzesi'ne akın etti.
Mübarek üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen mübarek Regaib Kandilinde Konyalı vatandaşlar Mevlana Müzesi'ne akın etti. Hz. Mevlana’nın sandukası başında dua eden vatandaşlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar müzede kaldı. Vatandaşlar, İslam aleminin Regaib Kandilini kutladıklarını, şehitlere ve Hatay Reyhanlı’da hayatını kaybeden vatandaşlara dua ettiklerini söyledi.

SAMSUN'DA CAMİLER DOLDU TAŞTI

 Samsun'da Regaip Kandili dolayısıyla camiler doldu taştı.
Recep ayının ilk cuma gecesi kutlanan Regaip Kandili nedeniyle camilerde mevlit programları düzenlendi. Samsun'da her yaştan vatandaş camilere akın etti. Vatandaşları büyük ilgi gösterdiği tarihi Büyük Cami dolup taştı. Büyük Cami'de yer kalmayınca cemaat seccadeleriyle avluda ibadetlerini yaptılar. Camiye gelen vatandaşlara ambalajlı bir kutunun içerisinde kandil simidi dağıtıldı. Okunan Kur'an-ı Kerim, mevlit ve ilahileri dinleyen vatandaşlar, yapılan dualara 'amin' diyerek geceyi ihya etti.
Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk de mevlit programına katıldı. Vatandaşların Regaip Kandili'ni kutlayan Öztürk, "Bütün kardeşlerimizin kandilini tebrik ediyorum. Rabbimizin bizi Ramazan'a ulaştırması için dua ve niyaz ediyorum" dedi. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:16

İLGİLİ HABERLER