Dünya
  • 22.9.2013 13:48

Kanlı kilise saldırısından dehşet kareler!..

İSLAMABAD

Pakistan'ın Afganistan sınırına yakın kentlerinden Peşaver'de düzenlenen intihar saldırısında ölü sayısı 60'a yükseldi.

Alınan bilgiye göre, Peşaver'in Kissa Kavani adlı çarşısında bulunan kilisede ayin bitiminde intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda 60 kişinin öldüğü,120kişinin yaralandığı belirtildi.

Saldırıyı iki intihar eylemcisinin düzenlediği, kilisede yaklaşık 300 kişinin bulunduğu bildirildi.

Pencap eyaletinin Başbakanı Şahbaz Şerif, kiliseye düzenlenen saldırı nedeniyle çok öfkeli olduğunu dile getirdi.

Öte yandan Kur'an Yolu Hareketi lideri Tahir'ul Kadri, Twitter'a yazdığı mesajda, "Peşaver'de kilisede düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu bozuk demokratik sistem insanların güvenliğini sağlayamadı" ifadesini kullandı.

Şerif: "İnsanlık dışı vahşet"

Pakistan Başbakanı Muhammed Navaz Şerif, Peşaver kentinde bir kilisede düzenlenen intihar saldırısını "insanlık dışı vahşet" olarak niteledi.

Pakistan resmi haber ajansı Associated Press of Pakistan'da (APP) yer alan habere göre, Başbakan Şerif, can kayıplarından ötürü derin üzüntü duyduğunu dile getirerek, saldırıyı şiddetle kınadı.

Şerif, açıklamasında şunları kaydetti:

"İslamiyet, bu tip terörist olayları kesinlikle lanetlemektedir ancak teröristler hiçbir dini öğreti gözetmeden masum insanları hedef almaktadır. Bu saldırı İslam'ın öğretileri ve diğer tüm dinlerin öğretileri ile bağdaşmamaktadır. Teröristlerin bu saldırıları insanlık dışı vahşettir. Saldırıda hayatını kaybeden Hristiyan ailelerin yakınlarına ve Pakistan'da yaşayan Hristiyan toplumuna başsağlığı diliyorum. Yaralıların bir an önce sağlığına kavuşması için dua ediyorum."

 Başbakan Şerif, İçişleri Bakanı Han'a Peşaver'e gitme emri verdi

Pakistan'ın Peşaver kentinde bir kiliseye düzenlenen intihar saldırısında ölenlerin sayısı 60'a yükselirken, Başbakan Navaz Şerif, İçişleri Bakanı Nisar Chaudry Ali Han'a Peşaver'e gitme emri verdi.

Peşaver'de kiliseye düzenlenen, 60 kişinin öldüğü, en az 120 kişinin yaralandığı intihar saldırısından sonra Başbakan Navaz Şerif, İçişleri Bakanı Nisar Chaudry Ali Han'a Peşaver'e gitmesini, yaralıların da askeri helikopterlerle İslamabad ve Ravalpindi'deki hastanelere taşınması emrini verdi. 

Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin yayımladığı taziye mesajında, saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, ''Teröristlerin hiçbir dine saygısı yok. Onlara karşı mücadelemiz sonuna kadar devam edecek" ifadesini kullandı.

Saldırının ardından İslamabad, Karaçi, Lahor ve Multan gibi ülkenin birçok farklı yerinde protesto gösterileri düzenleniyor.

Öte yandan, Peşaver Belediyesi şehirde üç günlük yas ilan etti. Ülkedeki Hristiyan okullarının üç gün kapalı kalacağı açıklandı. Pencap eyaletinin Başbakanı Şahbaz Şerif de Hristiyan cemaatinin ileri gelenlerini görüşmeye çağırdı.

Protestoların yarın da devam etmesi bekleniyor.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:49

İLGİLİ HABERLER