Sağlık
  • 9.1.2020 16:05

Kanser hücresini yok eden virüs sonunda bulundu

Kanser hücrelerini yok eden virüs bulundu

Kanser, çağımızın hastalığı olarak görülüyor. Kanserin kesin bir tedavisi olmamakla birlikte bilim insanlarının bu konudaki çalışmaları devam ediyor. Avustralya'daki bir şirket ise kanser hücrelerini yok edebilen bir virüs keşfettiğini duyurdu.

Yuman Fong ile ilgili görsel sonucu"

Milyonlarca insan kanser tedavisi görüyor. Bu tedaviler bazı kanser türlerinde işe yarasa da ne yazık ki hastalığın tekrarlama ihtimali çok yüksek.

Yuman Fong ile ilgili görsel sonucu"

Bilim insanları ise yıllardır kanseri tamamen yok edebilecek bir keşif yapmaya çalışıyorlar.

Sonunda tıp dünyasının seyrini değiştirecek haber Avustralya merkezli bir biyoteknoloji şirketinden geldi.

Yuman Fong ile ilgili görsel sonucu"

Şirket tüm kanser hücrelerini temizleyip, kanser türlerini tedavi edebilen bir karma aşı ürettiğini duyurdu.

Henüz klinik olarak denenmeyen virüsün bir petri kabı içindeki her tür kanseri öldürebildiği görüldü. Ayrıca virüsün fareler üzerinde kullanıldığında da tümörleri küçülttüğü gözlemlendi..Tüm kanser türlerini iyileştirebildiği söylenen virüsü üreten Amerikalı Profesör Yuman Fong; virüse “cow-pox” adını verdi.

Virüs, 200 yıl önce suçiçeği tedavisinde kullanılan virüsün başka virüslerle birleştirilerek, geliştirilmiş versiyonu. Var olan bir virüsün geliştirilerek, kanser tedavisinde uygulanması fikri, yeni bir durum değil. Daha önce de soğuk algınlığına neden olan bir virüs Amerikalı bilim insanları tarafından beyin kanseri tedavisinde kullanılmıştı.

Tüm kanser türlerini iyileştirebildiği söylenen virüsü üreten Amerikalı Profesör Yuman Fong; virüse “cow-pox” adını verdi. Virüs, 200 yıl önce suçiçeği tedavisinde kullanılan virüsün başka virüslerle birleştirilerek, geliştirilmiş versiyonu. Var olan bir virüsün geliştirilerek, kanser tedavisinde uygulanması fikri, yeni bir durum değil. Daha önce de soğuk algınlığına neden olan bir virüs Amerikalı bilim insanları tarafından beyin kanseri tedavisinde kullanılmıştı.

Güncellenme Tarihi : 9.1.2020 22:59

İLGİLİ HABERLER