Asayiş
  • 30.9.2011 10:18

KANSER OLDUĞUNU ÖĞRENDİ, SİLAHA SARILDI!

BURSA’da kendisine ait kamyonetle patates -soğan satan ve bir süredir psikolojik tedavi gören 38 yaşındaki Mehmet Eraslan, mide ağrısı üzerine gittiği hastanede kanser olduğunu öğrenince çılgına döndü. Tabancayla sağa sola ateş ettikten sonra sağ kolu doğuştan sakat olan 4 yaşındaki çocuğunu kucağına alarak "Artık yaşamanın anlamı yok" diyerek tabancayı karın boşluğuna dayadı. Polislerin iknası sonucu teslim olan Mehmet Eraslan polis merkezine götürülürken yanındaki oğlu Şükrü ise polislerin verdiği çikolataları yedi.
Merkez Nilüfer ilçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Sümer Sokak üzerinde bulunan bir özel hastanenin önünde bugün saat 13.00 sıralarında, kamyonetle patates- soğan satan Mehmet Eraslan yanında bulunan oğlu Şükrü’yü kucağına alarak tabancayla sağa sola ateş etmeye başladı. Vatandaşlar bina ve araba arkalarına saklanırken, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çevre güvenliği alarak ateş eden Mehmet Eraslan’ı sakinleştirmeye çalıştı.
Elindeki çocuğunu vermemek için uzun süre direnen Eraslan, polis ekiplerini olay yerine yaklaştırmadı. Daha sonra çocuğunu serbest bırakan Mehmet Eraslan elindeki tabancayı karnına dayayıp "midem ağrıyordu hastaneye gittim ‘kansersin, yapacak bir şey yok’ dediler tedavimi yapmadılar artık yaşamanın bir önlemi yok" diye gözyaşları döktü.
Olay yerinde bulunan polislerin uzun süre ikna çabaları sonucu elindeki silahı polislere veren Mehmet Eraslan polis ekipleri tarafından polis merkezine götürülmek istendiği sırada oğlu Şükrü Eraslan’a sarılarak ağlamaya başladı. 4 çocuk babası olduğu öğrenilen Mehmet Eraslan "oğlum Şükrü’nün sağ kolu doğuştan sakat onun tedavisini yaptırırken midem ağrıdı, önce Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ne gittim daha sonra Uludağ Üniversitesi’ne gittim kan tahlili yaptılar ‘mide kanserisin’ dediler. Sonra yeşil kartımın süresi geçtiği için ilgilenmediler" iddiasında bulundu.
Polis ekipleri küçük Şükrü Eraslan’ın olaydan etkilenmemesi için çocuğu kucaklarına alıp marketten aldıkları bisküvi, çikolata ve meyva sularını yedirdiler.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:37

İLGİLİ HABERLER