KANSERDEN KURTULUŞUNUN BÜYÜK SIRRI ORTAYA ÇIKTI!..

••2 dk okuma
KANSERDEN KURTULUŞUNUN BÜYÜK SIRRI ORTAYA ÇIKTI!..

Hızlı Özet

“Apple’ın kurucusu Jobs’un, karaciğer kanserini nasıl yendiği ortaya çıktı”

Jobs ABD’deki tüm eyalet hastanelerinde organ listelerine yazıldı. Memphis’te bir gencin karaciğerini aldı.



Ünlü bilişim markası Apple’ın yaratıcısı ve teknoloji dünyasının en önemli figürü Steve Jobs’un hayati önemi olan karaciğer naklini nasıl yaptığını bütün dünya merak ediyordu. 2004 yılında teşhis konulan pankreas kanserini yendikten sonra nakil gerektiren bir karaciğer hastalığına yakalanan Jobs, California’da yaşadığı için organ bağışı listesine burada yazıldı. Ancak California’da bu liste uzun ve Jobs’un şansı oldukça düşüktü. Bu duruma rağmen 2009’da Jobs iyileşerek daha önce dinlenmeye çekildiği işinin başına geri döndü. 55 yaşındaki Jobs’un kendine uygun karaciğeri bulmak için giriştiği büyük çaba düne kadar bir sır olarak saklanıyordu. Fakat saygın ekonomi dergisi Forbes, Jobs’un Amerika’daki bütün eyaletlere giderek bölgelerde bulunan hastanelerde testler yaptırdığı ve bu yolla organ bağış listesine girdiğini ortaya çıkardı.



20’lik gencin karaciğerini aldı



Elde edilen bilgilere göre Jobs gittiği her hastanede bir doktor ve bir sosyal hizmet çalışanıyla görüştü, birçok testten geçti. Amerika’da birçok sağlık sigortası şirketi çok pahalı olduğu için bir hastanın birden fazla organ bağışı listesine girmesine izin vermiyor. Fakat kişisel serveti 5.5 milyar dolar olan Jobs için bu bir sorun olmadı. ABD’deki eyaletleri gezdikten sonra Tenessee eyaletindeki Memphis’te kendisine uyan bir karaciğer buldu. Kendisine nakil edilecek karaciğer trafik kazasında hayatını kaybeden 20 yaşında bir gencindi. Jobs daha sonra bölgede yaşadığını kanıtlamak için bir şirket kurup 5 odalı bir malikane satın aldı. Bu yasal işlemlerden sonra 5 saatlik bir operasyon geçiren Jobs iyileşme sürecinde ailesiyle Memphis’teki malikanesinde yaşadı. İyileşip 2009 haziranında Apple’ın başına dönen Jobs evini 1.4 milyon dolara satışa çıkardı.

Bu haber 4460 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 Akın Gürlek : Fon soruşturmasında 5 kişi paraları TMSF'ye iade etti
Gündem

Akın Gürlek : Fon soruşturmasında 5 kişi paraları TMSF'ye iade etti

Adalet Bakanı Akın Gürlek fon vurgunuyla ilgili yaptığı açıklamada "TMSF'de bir hesap iadesi açıldı, gönüllülük esasına göre iade etmek isteyen kişilere karşı. Dün TMSF Başkanımızla görüştüm, 5 kişi bu hesaplara iadede bulunmuş" ifadelerini kullandı.

Habervitrini10459 Görüntüleme
Bahçeli formülü açıkladı : Yürütmede Erdoğan yasamada MHP, Türkiye'de Cumhur İttifakı
Gündem
#Spor#haber#Kültür Sanat

Bahçeli formülü açıkladı : Yürütmede Erdoğan yasamada MHP, Türkiye'de Cumhur İttifakı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın bir daha aday olabilmesi için TBMM'de uygun zamanda ve azami mutabakatla seçimlerin yenilenmesi kararı alınmalıdır." ifadelerini kullandı. Anadolu Ajansı

Habervitrini9771 Görüntüleme
Akın Gürlek'ten Ahmet Şık'a: Bu müptezel
Gündem
#Akın Gürlek Ahmet Şık açıklaması#Ahmet Şık suç duyurusu#TİP Milletvekili Ahmet Şık

Akın Gürlek'ten Ahmet Şık'a: Bu müptezel

Adalet Bakanı Akın Gürlek'in avukatı Abdullah Adır, TİP Milletvekili Ahmet Şık'ın iddiaları için açıklama yaptı.

Habervitrini10467 Görüntüleme
Yeni Parti'de kriz kontrolden çıktı...Mersin'de silahlar,  İzmir ve Antalya'da yumruklar konuştu
Gündem

Yeni Parti'de kriz kontrolden çıktı...Mersin'de silahlar, İzmir ve Antalya'da yumruklar konuştu

Yeni Parti’de kongre maratonu kavgalar, söz düelloları ve şaibe iddialarının gölgesinde geçiyor. Hemen her gün farklı bir ilde arbede yaşanırken; Trabzon, İstanbul, Eskişehir ve silah seslerinin yükseldiği Mersin'in ardından bu kez Antalya ve İzmir’deki gelişmeler parti içi krizi derinleştirdi.

Habervitrini9747 Görüntüleme