Gündem
  • 29.4.2013 15:51

Kanuni töreninde 'Başbakan' süprizi

KANUNİ Sultan Süleyman’ın doğumunun 518’nci yıldönümü, Trabzon’da düzenlenen anma etkinliğiyle kutlandı. Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali Baki kürsüde konuşmaya çalışırken, hoparlörden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sesi yükseldi. Bir süre sonra telsiz mikrofondan kaynaklandığı belirlenen sorunun çözülmesi sonrasında konuşan Prof.Dr. Baki, "Sayın Başbakanımız da törenimize katıldı. Kendisini alkışlıyoruz" diyerek espri yaptı.

Yürüyüşe at üzerinde katılan ve Kanuni Sultan Süleyman’ı canlandıran kişi vatandaşların ilgi odağı oldu. Trabzon Valisi Recep Kızılcık ile Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, vatandaşlar ve öğrenciler de yürüyüşe eşlik etti. Törende Kanuni Sultan Süleyman’ı canlandıran kişi ve yaverleri mehteran takım eşliğinde İstiklal Marşı’na eşlik etti.

BAŞBAKAN KATILMADI AMA SESİ HOPARLÖRDEN YÜKSELDİ

Kanuni Evi önünde son bulan yürüyüşün ardından konuşmak için kürsüye çıkan  Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali Baki zor anlar yaşadı. Prof. Dr. Baki konuşmaya başladığı sırada, hoparlörden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sesi duyuldu. Şaşkınlığa ve gülüşmelere neden olan gelişmeden sonra Prof. Dr Ali Baki tekrar konuşmaya çalıştı ama hopalörlerden yine Başbakan'ın sesi yükseldi ve bu durum bir süre devam etti.

Teknisyenlerin telsiz mikrofonu değiştirmesiyle sorunun çözülmesi üzerine konuşabilen Prof. Dr. Baki, "Görüyorsunuz, sayın Başbakanımız da törenimize katıldı. Kendisini alkışlıyoruz" diyerek espri yaptı. Baki'nin günün anlam ve önemine ilişkin konuşması sonrasında katılımcılara geleneksel Kanuni Pilavı ikram edildi.

 

dha

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:47

İLGİLİ HABERLER