Gündem
  • 1.10.2005 01:46

KAPADOKYA'DAKİ BALON FACİASINDAN ŞOK FOTOĞRAFLAR!..

Türk Hava Kurumu'na ait 15 kişilik balonun yer ekibinde görev yapan Kemal Şenkaya, yere indirildikten sonra rüzgara kapılan balonla birlikte havalandı. Şenkaya, asılı kaldığı balondan düşerek hayatını kaybetti.

6 İspanyol, 3 Fransız ve 4 Türk yolcuyu taşıyan balon, 1 saat 20 dakika süren turun ardından İbrahimpaşa Su Deposu mevkiinde küçük bir alana iniş yaptı. Yer ekibinde görevli 4 kişi balonu sabit tutarak müşterilerin inmesine yardımcı oldu. Arazinin yamaç ve kayalık olması sebebiyle söndürme işlemini 100 metre ilerideki tarlada yapmaya karar veren 4 kişilik yer ekibi, balonu yaklaşık 7-8 metre ileriye çekti.

Bu sırada ters esen rüzgarın balonu havalandırması sonucu yer ekibinde bulunan Kemal Şenkaya, sepetin kenarında asılı kaldı.

Şenkaya, pilotun balonu indirme çalışmaları sırasında sepetin tumaklarını bıraktı. 40 metre yükseklikten yere çakılan 1 çocuk babası Şenkaya, boynunun kırılması sonucu öldü.

Türk Hava Kurumu tarafından kiralanan balonların pilot eğitimleri de bu kurum tarafından veriliyor. Kapadokya civarında 5 özel şirket balon turizmi yapıyor. Her yıl yaklaşık 15 bin kişinin dahil olduğu gezilerde ilk defa ölümlü bir kaza yaşanıyor. Konu hakkında görüşlerini aldığımız Türk Hava Kurumu'nda görevli pilot Bahaattin Adıgüzel, “Balonlarda istikameti rüzgar belirler. Yükselmek ve alçalmak pilotun elindedir; ama o da birdenbire olmaz.” dedi.

Kaza, Zaman objektifine böyle yansıdı

1- Balonun rüzgarla aniden havalanması sonucu Kemal Şenkaya, balonun kenarında havada asılı kaldı.

2- Hızla yerden yükselen balonun sepetine giremeyen Şenkaya, daha fazla tutunamayarak 40 metre yükseklikten yere düştü.

3- Yere çakılan bir çocuk babası Kemal Şenkaya boynunun kırılması sonucu hayatını kaybetti.

ZAMAN

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 11:00

İLGİLİ HABERLER