Yaşam
  • 30.11.2007 10:55

KAPTAN PİLOT ÖZDEMİR, ÖN ADI ‘MUHAMMET’İ SİLDİRMİŞ

ISPARTA'DA düşen World Focus Havayolları'na ait MD83 tipi yolcu uçağının Kaptan Pilotu Ferhat Özdemir'in 2003 yılında ABD'de görev yaparken, anonslarda yolcuların ön adı olan Muhammet'i duyduğunda endişe ettiğini söyleyerek bu ismi sildirdiği ortaya çıktı.
      3 çocuk babası olan 48 yaşındaki Özdemir isim tashihi davasını, İzmir 5'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde avukatı aracılığı ile açtı. özdemir dava dilekçesinde, “Terör saldırısından sonra mesleğimi yapmakta sorunlar yaşadım. İşimi kaybetme riskim oldu. ABD’de saldırıdan sonra Müslümanlara karşı önyargılı davranışlar başladı. Anonslarda Ferhat değil de ön adım Muhammet anons edilince yolcular tedirgin oluyor. Toplumdaki birtakım önyargılar sorun yaratıyor. Muhammet olan ön ismimin nüfustan silinmesini istiyorum'' dedi.
      Duruşmada davalı Konak Nüfus İdaresi ve Özdemir’in avukatı Ali Balaban hazır bulundu. Cumhuriyet Savcısı Sami Dündar, toplanan kanıtlara göre, davacının adının düzeltilmesinde haklı sebebler olduğunu belirtip önadı Muhammet’in nüfustan silinmesini istedi. Hakim Fadime Akbaba da istemi yerinde buldu ve Özdemir'in ön adı Muhammet'in nüfustan silinmesine karar verdi.
      Ferhat Özdemir, 2004'te Türkiye'ye geldi önce Fly Air'de görev yaptı, ardından World Focus Havayolları'na geçti.
     
     İKİNCİ PİLOT EMEKLİ GENERAL
      Kazada hayatanı kaybeden İkinci Pilot M. Tahir Aksoy ise Türk Hava Kuvvetleri'nden Hava Pilot Tuğgeneral olarak emekliye ayrıldı. 30 Ağustos 2003'de Yüksek Askeri Şura kararı sonrası emekli olan Tuğgeneral Aksoy 3 ay önce World Focus Havayolları'nda göreve başladı, yer dersleri ve simülatör eğitimini tamamladı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER