Gündem
  • 26.6.2010 19:53

KAPUSUZ: ''AYRIMCILIĞIN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ''

MİDYAT - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, ayrımcılığın her türlüsüne karşı olduklarını söyledi.
Mardin'in Midyat ilçesine gelen Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz ve beraberindeki partililer, ilk olarak 5 gün önce Silvan'daki terörist saldırıda şehit olan şehit Onbaşı Salih Albayrak'ın Şenköy Beldesinde oturan ailesini ziyaret ederek, baş sağlığı diledi.
Daha sonra partisince Midyat'taki Kocatepe İlköğretim Okulu Konferans Salonunda düzenlenen ''Türkiye Buluşmaları Midyat Toplantısına'' katılan Kapusuz, yaptığı konuşmada, AK Parti'nin Türkiye'de ezber bozan bir hareket olarak ortaya çıktığını ifade ederek, şöyle dedi:
''Demokratik açılım süreci başta olmak üzere, Hükümet politikalarının doğru bir şekilde algılanmasının temini ve aleyhteki propagandaların bertaraf edilmesi için geldim. Biz ayrımcılığın her türlüsüne karşıyız. Türkiye'de ezber bozan bir hareket olduk. Kırmızı çizgilerimizi ilan ettik. Ağalık ve efendilik değil, hükümranlık değil, hizmetkarlık anlayışı ile yola çıktık. Bizim siyaset felsefemizde asla aldanmak ve aldatmak yoktur.''
Bugüne kadar yapılan tüm anayasaların olağanüstü şartlarda askerler tarafından yapıldığını, sivillerin yaptığı tek bir anayasa bulunmadığını söyleyen Kapusuz, ''Şimdi yapılacak bu yeni anayasa değişikliği ile ilk kez sivil bir anayasa yapılmış olacak. Bu anayasa millet iradesinin öne çıktığı millete ait bir anayasa olacaktır'' dedi.
Kapusuz, gazetecilerin, BDP'li belediyelerin ''demokratik özerklik'' ile ilgili çalışmasının bulunduğuna ilişkin sorularını şöyle yanıtladı:
''Türkiye hukuk devletidir. Bu ülkede kurallarda bellidir. Özerklik şartı olarak bilinen Avrupa'da uluslararası anlaşmaya, Türkiye Cumhuriyeti olarak çekinceleri ile beraber imza koymuş bir ülkeyiz. Biz AK Parti olarak yerel yönetimlerin güçlendirilmesi konusunda birçok Avrupa ülkesinin önünde bulunuyoruz. Yani o özerklik şartnamesinde anlatılmaya çalışılan, yapılması istenin birçok düzenlemeleri biz fiilen yasal olarak düzenledik, uygulamaya koyduk. Yerel yöneticilerimize, il genel meclislerimize ve aynı zamanda yerel yönetim olarak belediyelerimize bir çok yetki devrinde bulunduk. Kaynak aktarımında bulunduk. Zaten bu kullanış olduğumuz vermiş olduğumuz yetkileri kullanırlarsa birçok işi başaracaklarına inanıyoruz. Zaten yerel yönetimlerin amacıda yereldeki hizmetleri layıkıyla görüştürebilmektir.''
Konferansa, Mardin Milletvekilleri Cüneyt Yüksel ve Halit Demir'in yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:31

İLGİLİ HABERLER