Yaşam
  • 30.11.2007 17:00

KARACA, SINIRLI SAYIDA "ATATÜRK SÜVETERİ" ÜRETTİ

Çift Geyik Karaca Genel Müdürü Cüneyt Güneş, 10 Kasım'da Türkiye İş Bankasının çok ses getiren Atatürk'lü reklam filmini izlediğinde hem reklamdan çok etkilendiğini hem de Türkiye'nin adını duyurmuş triko markası Çift Geyik Karaca olarak ''niçin biz bu süveteri üretmiyoruz diye düşündüğünü'' ifade etti.
      Güneş, ''Ertesi sabah, tasarımcılarımızla reklam filmini yeniden izledik. Atatürk'ün söz konusu süveteri giyerek çektirdiği fotoğrafları inceledik ve birkaç günün sonunda, sınırlı sayıda ürettiğimiz süveterleri mağazalarımızda satışa sunduk'' dedi.
      Güneş, talep gelmesi durumunda süveter üretimini artırmayı düşündüklerini de sözlerine ekledi. Süveterin 99 YTL'den satışa sunulduğu bildirildi.
     
     ''EN BÜYÜK HEDEF AVRUPA PAZARINDA DA VAR OLMAK''-
      Cüneyt Güneş, 1917 yılında çorap atölyesi olarak kurulan ve daha sonra triko üretimine başlayan Çift Geyik Karaca'nın, 1961 yılında Türkiye'de ilk ihracatı gerçekleştiren marka unvanını kazandığını, 1980'li yıllarda yurt çapında 70'i aşkın mağaza sayısına ulaştığını kaydetti.
      2002 yılında faaliyetlerini durduran markanın, 2005 yılının Mart ayında Narin Grup tarafından satın alınarak, yeniden hayat bulduğunu ifade eden Güneş, değişim sürecinin ardından tasarım ekiplerini güçlendirdiklerini belirtti.
      Markanın eski tanınırlığı konusunda, Çift Geyik Karaca markasının tüketicinin nezdinde ''kalite'' ile özdeşleşmiş bir marka olduğunu belirten Güneş, şöyle dedi:
      ''Biz kaliteden ödün vermeden, biraz daha genç kitleleri de hedefleyerek koleksiyon çalışmalarımızı sürdürdük. Bugün vardığımız sonuç şudur: Çift Geyik Karaca markası bundan 2002 yılında üretime ara verdiğinde ne kadar tanınıyorsa bugün hala aynı ölçüde tanınıyor.'' Güneş, yurt dışı üretim planları olmadığını belirterek, ''Bizim için önemli olan ucuz iş gücü değil kaliteli üretimdir. Kendi ülkemizde hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz'' dedi.
      Çift Geyik Karaca'nın 2007 yılı finansal sonuçlarına ilişkin olarak da Güneş, 2007 yılının son ayına girerken, belirledikleri hedefin yüzde 30 üzerinde olduklarını kaydederek, ''2008 yılı için büyüme stratejilerinin ise 10 yeni mağazaya daha ulaşmak. Böylece toplamda 20 mağazaya ulaşmış olacağız ve bu da 2007 yılı hedefimizi ikiye katlamamız demek olacak'' görüşünü dile getirdi.
      Güneş, Türkiye'ye çok sayıda yabancı marka giriş yapmasının perakende sektörü biraz daha hareketlendirdiğini, açılan yeni alışveriş merkezlerinin müşteri kitlesini artığını, bunun da beraberinde perakende sektöründeki canlanmayı getirdiğini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:25

İLGİLİ HABERLER