Dünya
  • 30.7.2008 14:07

KARACİÇ, BM'NİN SCHEVENINGEN CEZAEVİNE KONULDU

LAHEY - 63 yaşındaki Karaciç, Lahey savaş suçları mahkemesinin 84 hücreli Scheveningen cezaevinde, 37 tutukluyla beraber kalacak. Soykırımla bağlantılı 11 suçtan yargılanacak Karaciç'in kalacağı hücre, Miloşeviç'inki gibi 5,1 metreye 3 metre boyutunda bulunuyor.
     Aynı cezaevinde kalan Miloşeviç, 11 Mart 2006 tarihinde, çoğu zaman satranç oynadığı hücresinde ölü bulunmuştu.
     Günün büyük bölümünde hücrelerin açık tutulduğu cezaevinde, kapılar gün ortasında kısa süre BM'nin infaz memurlarının (gardiyan) nöbet değişimi saatinde kapatılıyor. Tuvalet, duş ve çalışma masası olan hücrelerde, serbest internet kullanımı hariç, bilgisayar imkanının yanısıra tutuklulara kendi dillerinden yayınları dinleme imkanı bulunuyor. Hücrede Flamanca, Valonca, Almanca ve Fransızca televizyon kanalları izlenebiliyor.
     Sanat dalları ve bilim alanında kurs imkanı da özel BM cezaevinin sunduğu olanaklar arasında yer alıyor. Spor-jimnastik salonlarında masa tenisi ve diğer spor dallarıyla ilgilenmek mümkün olabiliyor. Kütüphane imkanı da bulunan cezaevinde, dinlenmek için küçük ok-dart oyunu, tutuklulara sağlanan rahatlıklardan biri. 24 saat doktor, hemşire, ruhbilim hekimi ve cezaevine bitişik hastane bulunuyor.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:28

İLGİLİ HABERLER