Dünya
  • 21.5.2013 00:05

Karadağ Cumhurbaşkanı Vuyanoviç, yemin etti

     Ülkenin güneybatısında bulunan Cetinye kentindeki Vladin Dom binasında, Karadağ Cumhurbaşkanı'nın göreve başlayacak olması dolayısıyla yemin töreni düzenlendi.
     Cumhurbaşkanlığına üçüncü kez seçilen Vuyanoviç, yemin töreninde, Karadağ'ın bölgede örnek ülke olması için çalışmaya devam edeceğini, Avrupa-Atlantik entegrasyonuna devam ederek ülkesinin itibarını, değerini ve kimliğini koruyacağını ifade etti.
     Vuyanoviç, ayrıca "Avrupa Birliği katılım müzakerelerini özveri ile sürdüren Güneydoğu Avrupa'nın tek ülkesiyiz" dedi.
     Öte yandan, Karadağ'nın muhalefet partilerinin temsilcileri yemin törenine katılmazken, Vuyanoviç'e karşı küçük çaplı bazı protesto gösterileri düzenlendi.
    
     -Filip Vuyanoviç kimdir-
    
     Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da doğan Filip Vuyanoviç (58), Belgrad Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi.
     Karadağ ve Sırbistan'dan oluşan Yugoslavya Federal Cumhuriyeti'nin ardından Karadağ Federal Cumhurbaşkanı Momir Bulatoviç'in daveti üzerine 1993 yılında Sosyalist Demokratik Partisi'ne katılan Vuyanoviç, 1996-1998 yıllarında eski Sırbistan Devlet Başkanı Slobodan Miloseviç hükümetinde Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı olarak görev yaptı.
     Karadağ'ın Cumhurbaşkanı olarak 2003 yılından beri görev yapan Vuyanoviç, son seçimde, oyların yüzde 51.21'ini alarak yeniden seçilmişti.
    
     Muhabir: Jasna Duroviç-Kemal Zorlak
     Yayıncı: Ferhat Demircan

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:09

İLGİLİ HABERLER