Gündem
  • 14.10.2005 19:36

KARADENİZ'İ PAZARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN KARLA KARIŞIK YAĞMUR VE KAR BEKLİYOR

MUSTAFA DÖVER
SAMSUN (İHA) - Samsun Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, hafta sonunda hava sıcaklığının 6-8 derece düşeceğini ve Pazartesi gününden itibaren karla karışık yağmur ve kar görüleceğini bildirdi.


Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, hava sıcaklığının hafta sonunda Marmara, Batı Karadeniz, İç Ege ve İç Anadolu'nun kuzey batısında, Pazartesi gününden itibaren tüm yurtta hissedilir derecede mevsim normallerinin 6-8 derece altına düşeceği kaydedildi.

Cumartesi günü Marmara, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Kuzey Ege'nin iç kesimleri ile Doğu Akdeniz bölgelerinde sağanak beklenirken, yağışlar Marmara'nın kuzey ve doğusu ile Batı Karadeniz'de etkili olacak.


Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışlar, Pazar günü Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nin batısında etkili olacak. Sağanak yağışlar hava sıcaklığında beklenen azalmayla birlikte Pazartesi günü Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların olumsuz hava şartları nedeniyle gerekli tedbirleri almaları konusunda da uyarıda bulundu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:54

İLGİLİ HABERLER