Asayiş
  • 6.11.2011 09:08

KARAKOL BASAN PKK BOZGUNA UĞRADI!

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde Özel Harekat Şubesine ait binaya PKK'lı bir grup tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Aynı sırada üzerindeki patlayıcılarla İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne sızmak isteyen bir PKK'lı da öldürüldü. Bölgede operasyon başlatıldı.

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde Özel Harekat Şube Müdürlüğü binasına saat 20.45 sıralarında PKK'lı bir grup tarafından 3 ayrı yönden roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Özel harekat polislerinin PKK'lılara karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

Uzun süren çatışma sonrası bölgeleye giden Kobra tipi helikopterleri, örgüt militanlarının bulunduğu noktaları ateş altına aldı. Karadan da bölgeye takviye ekipler sevk edilerek geniş çaplı operasyon başlatıldı.

İlçeye hakim olan Ziyaret Tepe'de bulunan özel harekat timlerine üç koldan ateş açan PKK'lıların İlçe Emniyet Müdürlüğüne sızma girişimi ise son anda fark edildi. Üzerinde patlayıcı ve roketatar bulunduğu kaydedilen bir kişi açılan ateş sonucu öldürüldü. Polis, saldırıda yaralanan bir PKK'lıyı da bulmak için operasyon başlattı. İlçe merkezinde süren operasyon devam ediyor.

Vali Toprak: "Sızmaya çalışan PKK'lı etkisiz hale getirildi"

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, ilçede özel harekat timlerinin kaldığı tepeye roketatarlı ve uzun namlulu saldırı düzenlendiğini belirterek, "Saldırı ile birlikte Kobra tipi helikopter ve çok sayıda zırhlı araç sevk ettik. İlçe Emniyet Müdürlüğüne sızma girişiminde bulunan bir PKK'lı son anda etkisiz hale getirildi" dedi.

Polis, etkisiz hale getirilen PKK'lının üzerinde uzaktan kumandalı bomba olabileceği ihtimali üzerine kimseyi cesedin yanına yaklaştırmadı. Bayram alışverişinde olan ilçe sakinleri olayın şokunu yaşarken, İlçedeki gergin bekleyiş sürüyor.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 12:31

İLGİLİ HABERLER