Gündem
  • 8.10.2020 00:48

Karamollaoğlu 1915 Çanakkale Köprüsü'nü haram ilan etti

Karamollaoğlu: 1915 Çanakkale Köprüsü haramdır

Daha önce Karadeniz'de bulunan 320 milyar metreküp doğal gaz rezerviyle ilgili "Marifet o kaynağı bulmak değil" ifadelerini kullanan, Yüksek Hızlı Tren'in hizmet olmadığını söyleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'dan yeni bir açıklama geldi. Çanakkale Boğazı'nda yapımı süren ve tamamlandığında 35 dakikalık yolu 6 dakikaya indirecek olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nü eleştiren Karamollaoğlu, "Emin olun bu haram. Siz yokluğun içinde bu israfı nasıl izah edersiniz" ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bu kez de yapımı tüm hızıyla süren 1915 Çanakkale Köprüsü'nü eleştirdi.

'Buna nasıl hizmet dersiniz'

Köprünün yapılasını israf olarak gören Karamollaoğlu, "Emin olun bu haram. Bu Zafer Havaalanına benzer. Siz yokluğun içinde bu israfı nasıl izah edersiniz. Bunun adına da hizmet dersiniz" ifadelerini kullandı.

"ALLAH RIZASI İÇİN KULAK VERİN, YATIRIMLARI DURDURUN"

Temel Karamollaoğlu, "Hizmete dönük yatırımları durdurmak lazım. Üretime dönük olmayan her yatırım israftır. Sizin evinizde televizyonunuz bozulsa, bulaşık makinası bozulsa evde de bir tane kalp hastası olsa.. Onun tamirine mi para mı ayırırsınız yoksa hastayı mı iyileştirirsiniz. Allah rızası için kulak verin. Ekonomi böyle yürütülmez. Dış politika böyle yürütülmez. Kaynak için bir numaralı mesele israfı bırakacaklar. Bütün yatırımları durduracaklar. Başta tarım olmak üzere sanayiye destek vereceklerifadelerini kullandı.

Türkiye'nin marka projelerinden biri olacak

Tamamlandığında "Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanını alacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Türkiye'nin marka projelerinden biri olacak köprü ile Pekin'den Londra'ya kesintisiz ticaret yolu oluşturma hedefine doğrudan katkı sunulacak. 1915 Çanakkale Köprüsü sayesinde feribotla 30 dakikada geçilen ancak bekleme süresiyle bir saati bulan Çanakkale Boğazı'ndaki seyahat süresi 6 dakikaya kadar inecek.

 

Güncellenme Tarihi : 9.10.2020 00:13

İLGİLİ HABERLER