Gündem
  • 28.4.2022 10:27

Karamollaoğlu Kılıçdaroğlu'nun sözünden bakın ne anlamış?

Temel Karamollaoğlu'ndan tepki çeken Osman Kavala ve 1915 Olayları açıklamaları

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Gezi kalkışmasının finansörü Osman Kavala'nın müebbet hapis cezası alması hakkında "Meselede karşılaştığımız manzara bizi ister istemez endişeye sevk ediyor." dedi.

Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan Gezi kalkışmasının finansörü Osman Kavala kararı konusunda Saadet Partisi'nin duruşu merak ediliyordu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında  "Kavala meselesine hiç girmedim, çok çarpıtıldığı için girmedim ama böyle bir meselede karşılaştığımız manzara bizi ister istemez endişeye sevk ediyor." dedi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesini kabullenmenin mümkün olmadığını vurgulayan Karamollaoğlu, "Ne ABD ne de Batı alemi, Türkiye'ye bu konuda ders verecek bir konumda değildirler. Maalesef memleketimizde de hatta Türkiye Büyük Millet Meclisinde bazı kendini bilmezler, bu konularda bizi, ülkemizi de itham eden birtakım söyleme, icraata da girişiyorlar. Bunları da şiddetle kınıyorum." diye konuştu.

"HÜKÜMETİN, 1915 OLAYLARINDAKİ TAVRINI GÖZDEN GEÇİRMESİ GEREKİYOR"

Karamollaoğlu, hükümetin, 1915 olayları konusundaki tavrını da yeniden gözden geçirmesi gerektiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: Bugünkü iktidarın meseleyi dürüst bir mantıkla ve meseleyi olumlu bir yaklaşımla ele almaya ihtiyacı var

"KILIÇDAROĞLU "YA BENIMLE OLUN YA YOLUMDAN ÇEKİLİN." SÖZÜYLE NE DEMEK İSTEDİ?

Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki konuşmasında verdiği mesajların ardından söylediği "Ya benimle olun ya yolumdan çekilin." sözünün, "cumhurbaşkanı adaylığını ilan ettiği" şeklinde yorumlanmasıyla ilgili soruya, "O verilen mesaj iktidara demektir. Yani Sayın Kılıçdaroğlu kendi fikrini belli bir üslupla beyan etmiş. 'Biz adaleti tesis etmek için yola çıktık, bundan dolayı da adaletin tesisine engel olmayın.' demek istiyor diye anladım. Bizim de şu an söylediğimiz bu." yanıtını verdi.

Güncellenme Tarihi : 28.4.2022 10:28

İLGİLİ HABERLER