Gündem
  • 19.9.2020 13:40

Karamollaoğlu'na bir haller oldu!.. Hilafeti Atatürk değil AK Parti kaldırdı

Karamollaoğlu, verdiği cevaplarla Kemalistlere şirin görünme çabasının yanı sıra ve Atatürk güzellemesini de başka bir boyutta taşıdı.

Yaşadığı zihinsel savrulma nedeniyle adeta bir ulusalcı refleksiyle konuşan Karamollaoğlu, zorlayıcı olmayan bir laiklikte uzlaşabileceklerini söyledi.

Hilafetin aslında kaldırılmadığı gibi komik bir iddiayı öne süren Karamollaoğlu, “Türkiye’de aslında hilafet vardı. Ancak, bu arkadaşlar (AK Partililer) ortadan kaldırdılar. Hilafet kaldırılırken Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği bir söz vardı; Hilafet TBMM şahsı manevisinde mündemiç olduğu için kaldırılmamıştır. Yani hilafet kalkmadı. Siz (AK Partililer) meclisin gücünü ortadan kaldırınca hilafeti siz yok ettiniz.” ifadelerini kullandı.  
Laik devlet ve İslami devlet tartışmalarına da değinen Karamollaoğlu, Peygamber Efendimiz ve sonrasında İslami bir yönetim tarzının ortaya konmadığını, 4 halifeden sonra hilafetin kaldırıldığı ve krallığın geldiğini ileri sürerek laik ve Kemalist devletle nasıl barışık olduğunun ve herhangi bir sorununun olmadığını gösterdi.

Ayasofya Camisi’nde kılınan ilk Cuma namazında kılıçla hutbeye çıkan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın yaptığı eylemin doğru olmadığını belirten Karamollaoğlu, Hazreti Muhammed’in hiçbir zaman kılıçla hutbe vermediğini aktardı.

Güncellenme Tarihi : 19.9.2020 14:17

İLGİLİ HABERLER