Yaşam
  • 31.8.2007 15:18

KARANLIKTA 300 METRELİK UÇURUMUN DİBİNDE CESETLERLE 12 SAAT

ORDU'dan tatilden dönen ailenin içinde bulunduğu otomobil, dün gece Antalya'nın Akseki İlçesi yakınlarında yoldan çıkıp yaklaşık 300 metre derinliğindeki uçuruma yuvarlandı. Kazada, 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Ölü ve yaralılar gece boyunca uçurumun dibinde kaldı. Sabah saatlerinde otomobili bulan jandarma ekipleri, yaralıları uçurumdan çıkarmak için yoğun çaba sarf etti. Halatlarla aşağıya inen ekipler, nefes kesen operasyonla 2 yaralıyı sedyelere koyup yukarı çekti.
      Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde oturan Tevfik Kurucu (67), eşi Medine Kurucu (61), kızı Dudu Kahveci (30), damadı Özcan Kahveci (35) ve torunu İlayda Gökçe Kurucu (10) ile birlikte, kiraladıkları 07 JJ 982 plakalı otomobille, tatillerini geçirdikleri memleketleri Ordu'dan dönerken Akseki'nin Güçlüköy Köyü yakınlarında dün gece saat 23.00 sıralarında kaza yaptı. Tevfik Kurucu'nun kullandığı otomobil, yoldan çıkarak yaklaşık 300 metre derinliğindeki uçuruma yuvarlandı. Taklalar atıp uçurumun dibine düşen otomobil hurdaya dönerken, içindekiler de etrafa savruldu. Kazada, Tevfik Kurucu, Medine Kurucu ve Özcan Kahveci olay yerinde yaşamını yitirirken, İlayda Gökçe Kurucu ve Dudu Kahveci yaralandı.
     
     UÇURUMUN DİBİNDE 12 SAAT

      Sarp ve ıssız bir bölge olması nedeniyle kazadan kimsenin haberi olmadı. Saat 21.30 sıralarında Seydişehir'deki mola yerinde telefonla görüştükleri ailenin Manavgat'a dönmemesi üzerine endişelenen akrabaları, durumu polise ve jandarmaya bildirdi. Ekipler, gece boyunca Seydişehir- Manavgat arasındaki bölgede arama yaptı. Aramalardan sonuç alamayan jandarma ekipleri, gün ışıyınca çalışmalarını hızlandırdı. Saat 10.30 sıralarında uçurumun dibindeki otomobile ulaşıldı.
      Jandarma ekipleri, otomobilin yanına inebilmek için yoğun çaba sarfetti. Bellerine doladıkları halatlarla aşağıya inen ekipler, komando operasyonlarına benzeyen bir operasyonla 2 yaralıyı sedyelere koyup yukarı çekti. Yaralılar, bekleyen ambulanslarla Manavgat Devlet Hastanesi'ne götürülüp tedaviye alındı.
     
     ‘SABAHA KADAR BAĞIRDIM’

      Yaralılardan Dudu Kahveci'nin sağlık durumu ciddiyetini korurken, İlayda Gökçe Kurucu'nun kazayı hafif sıyrıklarla atlattığı bildirildi. Yaşadığı şokun ardından hastaneye gelen anne ve babasıyla konuşan İlayda'nın, uçurumun dibinde geçirdiği geceyi gözyaşları ile anlattı. İlayda, şunları söyledi:
      “Otomobilde uyukluyordum. Bir anda şiddetli gürültüyle kendimizi karanlığın içinde bulduk. Herkes kanlar içindeydi. Dedem ve babaannem ölmüştü. Özcan eniştem benden su istedi, ona arabadaki ayranı getirdim. Ama içemedi, üzerine döktü. Sonra, yaralı olan Dudu ablamı taşımaya çalıştı, ama yapamadı. Sabaha kadar bağırdım, sesimi kimse duymadı. Çok korktum, arabanın içine girip uyumaya çalıştım, uyuyamadım. Sabah olunca bizi buldular. Yaşadığım için çok mutluyum.''
     
     ŞOFÖR UYUMUŞ

      Ölen Özcan Kahveci ve eşi yaralı Dudu Kahveci'nin Side'nin Kumköy Mevkii'nde bir otelde çalıştığı, ölen Tevfik Kurucu'nun ise emekli olduğu belirtildi. Kazanın ardından olay yerinde yapılan incelemede ise yolda herhangi bir fren izine rastlanmadı. Otomobili kullanan Tevfik Kurucu'nun, direksiyonda uyumuş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:35

İLGİLİ HABERLER