Gündem
  • 28.3.2020 21:59

Karantinaya alınan beldenin Belediye Başkanı konuştu:

Kendirli Belediye Başkanı Alaattin Serdar, beldede yaşanan karantina sürecinin detaylarını yeniakit.com.tr'ye anlattı.

Rize Valiliği tarafından Kendirli Beldesi ile beldeye bağlı 4 köyde koronavirüsle mücadele kapsamında karantina kararı alındı. Kendirli Beldesinde uygulanan karantina uygulamasının detaylarını yeniakit.com.tr'ye anlatan Kendirli Belediye Başkanı Alaattin Serdar, "Beldemizde 67 yaşında olan bir market işletmecisinde koronavirüs vakası tespit edildi. 67 yaşındaki erkek hasta hastaneye kaldırıldı. Maalesef iki gün önce koronavirüs tedavisi görürken hayatını kaybetti." dedi.

Karantinaya alınan beldenin Belediye Başkanı yeniakit.com.tr'ye konuştu:

Vefat eden hastaya koronavirüsü bulaştıran kişinin tespit edilemediğini belirten Başkan Serdar, şöyle konuştu:

"Vefat eden hastaya virüsün bulaştığı kaynak tespit edilemedi. Bu arada yine beldemizde iki vatandaşımızda daha koronavirüs vakası tespit edildi. Yaşanan bu gelişmelerden sonra Rize Valiliği tarafından ilçemizin karantina altına alınması kararı verildi."

"Karantina uygulanmasının tek amacı halkımızı korumak." diyen Serdar sözlerine şu ifadelerle devam etti:

"Sokakta işi olmayanların dışarı çıkmasına kesinlikle izin verilmiyor. Yalnız bu arada şunu da belirtelim ki ilçe sakinlerimizi mağdur etmiyoruz. Marketlerimiz, fırınlarımız ve eczanelerimiz açık. Vatandaşlarımız gerekli gıda ya da ilaç gibi temel ihtiyaçlarını yetkililer kontrolünde karşılıyor. Öte yandan sağlık ekiplerimiz kapı kapı dolaşarak vatandaşlarımızın ateş ve benzeri kontrollerini gerçekleştiriyor."

Güncellenme Tarihi : 28.3.2020 20:51

İLGİLİ HABERLER