Gündem
  • 30.4.2019 12:06

Karar öncesi CHP'den YSK'ya tehdit

AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, yeniakit.com.tr 'ye yaptığı açıklamada, CHP’lilerin seçimin iptal edileceğini anlayınca YSK’yı ve kamuoyunu tehdit etmeye başladıklarını söyledi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, CHP’lilerin seçimin iptal edileceğini anlayınca YSK’yı ve kamuoyunu tehdit etmeye başladıklarını söyledi. yeniakit.com.tr’ye özel demeç veren Güler, “Aslında biliyorlar bazı şeyleri. Bir oldu bitti ile bir an önce kabullenilmesini istiyorlar. Alttan alta tehdit, uyarı ile YSK’yı tehdit ediyorlar, kamuoyunu tehdit ediyorlar. Garip bir davranış içerisine girdiler.” dedi.

CHP yargıya müdahale ediyor! Karar öncesi YSK'ya tehdit

AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, 31 Mart seçim akşamından itibaren CHP’nin garip bir tutum içerisinde bulunduğunu söyleyerek AK Parti’nin meşru itiraz hakkına bile katlanamadıklarına vurgu yaptı. İtirazlar sonrası İstanbul’da aradaki farkın Binali Yıldırım lehine düşmesinin CHP’de bir korkuyu tetiklediğine değinen Güler, CHP’nin tehdit diline dönerek İstanbul seçimlerinin yenilenmesini önlemeye çalıştığının altını çizdi.

Aleni tehdide başladılar

AK Parti İstanbul Milletvekili Güler, “AK Parti 31 Mart akşamı ile beraber CHP’deki panik havasını hepimiz izledik. Hemen bir gün sonra Ekrem İmamoğlu’nun ortalığa düşüp ‘Benim mazbatamı verin’ demesi ve akabinde Anıtkabir’e kaçak ziyaret düzenlemesi, ilçelerdeki mitingler, CHP’ye yakın gazeteciler ve siyasilerin hareketlenmesi anlaşılabilir değil. ‘Seçim 31 Mart akşamı bitti, Ekrem İmamoğlu bey seçildi, niye itiraz ediyorsunuz?, Halkın iradesi ortaya çıktı’ gibi tuhaf açıklamalarıyla CHP’liler, YSK’nın itiraz kararına cevap vereceği hafta yoğunlaşması ve tehdit diline yönelmeleri seçim akşamından itibaren yaşananlarla örtüşüyor.” şeklinde konuştu.

CHP, kaybedeceğini anladı

Abdullah Güler sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Biz sorduğumuzda da ‘Ekrem beyin oy oranı 29 bin küsur oy ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldum’ dedi. Biz meşru itiraz hakkımızı kullandık. CHP usul içerisindeki tüm itirazları engellemeye çalıştı. Aradaki fark şu anda Artvin ilinin seçmen sayısına yakın bir oy şu an. Bu oylar Binali beyden usulsüzlükler, yolsuzluklar sebebiyle çalındı. Daha oyların 90’ı sayılmadı. Yüzde 10 geçersiz oylar ve bazı ilçelerdeki tam sayımla beraber fark buraya indi. Yüzde 90’ı da sayılsaydı. Fark ne olurdu? Aslına biliyorlar bazı şeyleri. Bir oldu bitti ile bir an önce kabullenilmesini istiyorlar. Alttan alta tehdit, uyarı ile YSK’yı tehdit ediyorlar, kamuoyunu tehdit ediyorlar. Garip bir davranış içerisine girdiler.” şeklinde konuştu.

 Necmi Güven   yeniakit.com.tr

Güncellenme Tarihi : 30.4.2019 12:10

İLGİLİ HABERLER