Gündem
  • 30.3.2009 00:31

KARAYALÇIN: 2 PUANLIK ÜSTÜNLÜĞÜMÜZLE TAMAMLANACAK

ANKARA - CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, ''aralarında Çankaya ve Yenimahalle'nin bulunduğu bazı ilçelerde elektriklerin kesilmesi ve veri tabanlarının bu ilçeler için işletilememesinden üzüntü duyduklarını'' belirterek, ''seçim önceden de tahmin ettiğimiz gibi bizim yaklaşık 2 puanlık bir üstünlüğümüzle tamamlanacaktır'' dedi.
Karayalçın, Çevre Sokak'taki eski CHP Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada, seçim sürecinin son saatlerinin yaşandığını belirtti.
''Bize gelen bilgilere ve bizim değerlendirmelerimize göre seçim önceden de tahmin ettiğimiz gibi bizim yaklaşık 2 puanlık bir üstünlüğümüzle tamamlanacaktır'' diyen Karayalçın, şöyle devam etti:
''Ancak, televizyonlardan Yenimahalle ve Çankaya'nın bilgileri işlenmemektedir. O bilgiler televizyon sonuçlarına yansımamaktadır. Veri tabanının yeterince işlememesi gibi birtakım gerekçeler ileri sürülerek, Yenimahalle ve Çankaya'nın oyları televizyon sonuçlarına taşınmamaktadır, taşınamamaktadır. Bununla ilgili gerekli girişimler yapılmıştır, gerekli uyarılar yapılmıştır.
Ayrıca, şu anda Çankaya'nın büyük bir bölümünde elektrikler kesilmiştir. Bunun yaratmış olduğu çok ciddi sorunlar, değişik yerlerde yaşanmaktadır. Arkadaşlarımız, gelen duyumlara göre o sandık çevrelerine gitmişlerdir, orada durumu izlemeye almışlardır.''
Sözlerini, ''Ben, yalnızca bunları açıklamakla yetinmek istiyordum, ama size bu dediklerimi daha güçlendirecek bir bilgiyi, şimdi bizim arkadaşlarımızın bana iletmiş olduğu bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum'' diyerek sürdüren Karayalçın, içinde Çankaya ve Yenimahalle'nin bulunmadığı bu sandıklarda, geçerli oy sayısının 192 bin 159 olduğunu, Melih Gökçek'in 75 bin 625, kendisinin 58 bin 287, Mansur Yavaş'ın ise 58 bin 501 oy aldığını kaydetti.
Yenimahalle'de 139 sandıkta geçerli oy sayısının 33 bin 961 olduğunu aktaran Murat Karayalçın, bu sandıklarda ise Mansur Yavaş'ın 9 bin 340, kendisinin 13 bin 280, Melih Gökçek'in ise 10 bin 347 oy aldığını belirtti. Karayalçın, ''Yenimahalle, Çankaya sonuçları ve ayrıca öteki yerlerden gelen sonuçlar, bizim bu seçimi yaklaşık 2 puanlık bir farkla önde bitireceğimizi göstermektedir'' diye konuştu.
Karayalçın, Çankaya'da 635 sandığın sonuçlarının kendilerine iletildiğini, bu sandıklarda CHP'nin 86 bin 730, MHP'nin 37 bin 447, AK Parti'nin ise 26 bin 408 oy aldığını söyledi.
Karayalçın, ''Elektriklerin kesilmesinden, veri tabanının bir şekilde bu ilçelerimiz için işletilememesinden duyduğum rahatsızlığı, üzüntüyü bir kez daha ifade ediyorum. Ve bütün arkadaşlarımı il başkanımız da şimdi sizlere seslenecek. Bütün arkadaşlarımı, hemşehrilerimi sandıklara bu gerekçelerle de sahip çıkmaya bir kez daha davet ediyorum'' diye konuştu.
CHP Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı da bir süredir televizyon kanallarının seçim sonuçlarını verdiğini ifade ederek, ''Bugün televizyonlarda il genel meclisi seçim sonuçları korkunç bir manipülasyon sonucu verilmektedir'' dedi.
Ellerinde İzmir, Adana-Çukurova, Ankara-Çankaya ve İstanbul'un bazı ilçelerinin il genel meclisi seçim sonuçlarının bulunduğuna işaret eden Yıldızlı, ''İl genel meclisi seçim sonuçlarına göre, CHP oyları televizyon ekranlarında gösterilen yüzde 19 rakamının çok üstündedir'' diye konuştu.
Ankara'da bazı bölgelerde elektrik kesintisi olduğunu ifade eden Yıldızlı, şunları söyledi:
''Ben, CHP Ankara İl Başkanı olarak, 1994 yılında yaşanan sıkıntıları yaşamak istemiyorum. Buradan devletin bütün yetkililerini 1994 yılında yaşanan olayların yaşanmaması konusunda uyarıyorum. Ayrıca, ben örgütümüze de buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Biz Sayın Karayalçın'ın da ifade ettiği gibi Ankara Büyükşehir Belediyesi seçimlerini kazanacağız.
Ben kampanyanın başlangıcında da bu iddiadaydım, bugün de bu iddiadayım. Ancak örgütümüzün sandıklara sahip çıkmasını istiyorum. Tutanakları almaları yeterli değil, sandık kurulunda görevli arkadaşlarımızın tutanakları aldıktan sonra oy pusulalarının olduğu torbaları da ilçe seçim kurullarına birlikte götürmelerini istiyorum. Sandık kurulu başkan ve üyeleriyle birlikte ilçe seçim kurullarına tutanakların olduğu, oy pusulalarının olduğu torbaları birlikte götürsünler. Ve sonuçlar açıklanana kadar bütün partili arkadaşlarımın ilçe seçim kurullarında bulunmalarını istiyorum. Bu konuda Ankara il örgütü duyarlı davranacaktır. Ben buna inanıyorum.''

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:41

İLGİLİ HABERLER