Gündem
  • 21.10.2008 14:12

KARAYALÇIN DSP'DEN DESTEK ALABİLECEK Mİ?

DUYGU BEKTAŞ
ANKARA - CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve ve SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, yerel seçimlerde herkesin oyuna ihtiyacı olduğunu belirterek, "Başkent'e de Ankara birliği şeklinde bir yaklaşım gerçekleştirmek istiyorum. Herkesin oyuna ihtiyacım var. Bu işin DSP'lisi, CHP'lisi, SHP'lisi yok. Daha önceki seçimlerde merkez sağ partilere oy vermiş hemşerilerimden de hatta AK Parti için oy kullanmış hemşerilerimden de oy istiyorum. Onun için Zeki Sezer'den oy isteminde bulunuyorum"
dedi.
CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'i ziyaret etti. DSP Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşmenin ardından Sezer ve Karayalçın ortak bir açıklama yaptı.
Karayalçın, 31 Ekim günü düzenleyecekleri Erdal İnönü'yü anma toplantısına davet etmek ve SHP'nin 99 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan yerel yönetim seçimleri için hazırladığı yerel yaşam başlıklı projesini sunmak için DSP Genel Başkanı Sezer'i ziyaret ettiğini söyledi. Ziyaret sırasında solun daha ileri sonuçlar alması ve sergilenmesi gereken anlayışı tartışların ifade eden Karayalçın, kendisi için çok keyifli ve verimli bir toplantı olduğunu söyledi. Karayalçın, Türkiye genelinde solda birlik
düşüncesini her zaman savunduğunu belirterek, "Başkente de Ankara birliği şeklinde bir yaklaşım gerçekleştirmek istiyorum. Herkesin oyuna ihtiyacım var. Bu işin DSP'lisi, CHP'lisi, SHP'lisi yok. Daha önceki seçimlerde merkez sağ partilere oy vermiş hemşerilerimden de hatta AK Parti için oy kullanmış hemşerilerimden de oy istiyorum. Onun için Zeki Sezer'den oy isteminde bulunuyorum. Bugün için önümüzdeki resim budur. Önümüzdeki günlerde, bu resmin daha da iyileşmesini daha da renklileşmesini
diliyorum" diye konuştu.
Karayalçın, 2002 yılından itibaren solda birliğin sağlanması için çok çaba sarf ettiğini söyledi. Önümüzdeki günlerde DSP ile destek için tekrar bir görüşmelerinin olup olmayacağının yönündeki bir soru üzerine Karayalçın, destek talebi olmadığı için böyle bir konunun gündeme gelmediğini söyledi. Karayalçın, "Seçimlere daha 5.5 ay var ama Sayın Gökçek hemen bu hafta seçim yapılıyormuş gibi bir hava yarattı. Seçim yalnızca Ankara'daymış ya da Ankara'da yapılacak seçime iki aday katılacakmış gibi böyle bir
izlenim doğdu. Bu doğru değil. Kendi partisindeki adaylığı garantilemek için böyle bir izlenim ortaya çıkıyor" şeklinde konuştu.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Karayalçın'ın asıl hedefinin CHP Genel Başkanı adaylığı olduğu yönündeki sözlerinin hatırlatması üzerine Karayalçın şunları söyledi:
"O işi karıştırmak ve kendi adaylığını garantilemek için ne yapması gerekirse yapan bir arkadaş. Benim bunları yanıtlayabilmem için önce bir partisinden aday olması lazım. Sayın Gökçek AK Parti'nin adayı mı değil mi? Daha AK Parti'nin adayı olmayan birisi için yanıt verme ihtiyacını duymuyorum."
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de, görüşmede sadece Türk solunun sorunlarını değil, evrensel solun sorunlarını da konuştuklarını söyledi. Mart ayında yapılacak yerel seçimlerin gündeme gelmediğinin altını çizen Sezer, CHP'nin yolunu çizdiğini ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olarak Murat Karayalçın'ı gösterdiğini kaydetti. Karayalçın'ın önemli bir siyasi geçmişi barındırdığını ifade eden Sezer, Türkiye'nin AK Parti'den kurtulmasının bu yerel seçimlerde gerçekleşeceğini savundu. Sezer,
DSP'nin de yerel seçimlerde en iyi sonucu alması için çalışmalarını gerçekleştireceğini vurguladı. Sezer, DSP'nin Karayalçın'a destek verip vermeyeceği yönündeki bir soru üzerine, "Sayın Karayalçın bize herhangi bir öneri ile gelmediği için söyleyecek bir şeyim yok" dedi.
Sezer, DSP'nin 22 Temmuz seçimlerinde de geniş kapsamlı bir solda birlik istediğini hatırlattı. DSP'den resmi destek istenildiği durumda DSP'nin tavrının ne olacağının sorulması üzerine Sezer, "Onu o zaman düşünürüz. Sayın Karayalçın'a kişisel anlamda hem sevgi hem saygı duyuyoruz. Söyleyeceklerim var" diye konuştu.
Mustafa Sarıgül'ün de DSP'den aday olacağı iddiaları üzerine Sezer, milletin sahiplendiği adaylarla DSP'nin yerel seçimlerde solun çıkışının adresi olacağını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:08

İLGİLİ HABERLER