Gündem
  • 29.3.2009 23:18

KARAYALÇIN'DAN İLK AÇIKLAMA: 2 PUAN FARKLA KAZANIYORUZ

Karayalçın: Bize gelen bilgilere göre ve bizim değerlendirmelerimize göre seçim önceden de tahmin ettiğimiz gibi bizim yaklaşık iki puanlık bir üstünlüğümüzle tamamlanacaktır. Ancak televizyonlardan Yenimahalle'nin ve Çankaya'nın bilgileri işlenmemektedir. O bilgiler televizyon sonuçlarına yansımamaktadır. Veri tabanınının tıkanıklığı ve yeterince işlememesi gibi bir takım gerekçeler ileri sürülerek Yenimahalle'nin oy oranları televizyonlara bildirilmemektedir. Bunun sonucunda gerekli uyarılar yapılmıştır.

2 PUAN FARKLA KAZANIYORUZ

Cankayanın büyük bir bölümünde elektrik kesilmiştir. Gelen duyumlara göre o sandık çevrelerine gitmişlerdir orada durumu izlemeye almışlardır. Ben yalnızca bunları açıklamakla yetinmek istiyordum ama size bu dediklerimi daha da güçlendirecek bir bilgiyi şimdi arkadaşlarımızın ilettiği birbilgiyi paylaşmak istiyorum. Ankara'da 803 sandık sonucu verilmiştir. 803 sandıkta şuan ki sonuçlarda Çankaya ve yenimahalle bulunmamaktadır. Geçerli oy sayısı 192.159. Yenimahallede 139 sandıığın sonucunu veriyorum buraya yansımayan sandığın sonuu gerçerli oy sayısı 33 961 M.Y. 9340, M.K:13380 M. G. 10347 oy almıştır. Değerli arkadaşlarım yenimahalle çankaya sonuçları konuşmamın başıındada ifade ettiğim gibi diğer yerlerden gelen sonuçlar konuşmamın başında da bizim bu seçimi iki puanlık bir farkla önde bitireceğimizi göstermektedir.

Bizdeki sonuçlara göre:

CHP 86730

MHP 37447

AKP 26408

Bu yeni gelen bilgilerdir ayrıca çok değişik yerlerde ilçelerde henüz buraya yansımayan sandık sonuçları üzerinden yapmış olduğum değerlendirmelerde konuşmamın başında söylediğim konuşmamı teyid eder niteliktedir. Elektriklerin bu ilçelerimiz için işletilememesinden duyduğum rahatsızlığımı dile getiriyorum. Bütün arkadaşlarımı sandıklara bu gerekçelerle de sahip çıkmaya davet ediyorum. Televizyon haberlerinde bizim çok açık farkla önde olduğmuz yerlerin seçim sonuçlarının verilmemesi oradaki arkadaşlarım için caydırıcı etkide bulunmaktadır. Tüm sorumluluara altını çizerek ifade etmek istiyoruz.

Yargı denetiminden yürütmenin denetimine geçtiği uzmanlar tarafından idda edilmiş olup bu akşam yaşadıklarımızda bunu doğrular niteliktedir. Grup Başkan Vekilimiz hakkı Süha Okay gerekli girişimlerde bulunmuştur. Tüm partililerimizin konu üzerinde durmasını istiyoruz.

Bir süredir televizyon yayınları seçim sonuçlarını veriyor. Ben il genel meclisi il sonuçları üzerinde durmak istiyorum. Bugün televizyonlarda yayınlanan sonuçlar korkunç bir manipülasyon yapılarak verilmektedir. Elimizde bazı il genel meclisinin sonuçları vardır. Elimizdeki verilier televizyonlarda yayınlanan yüzde 19'un çok üzerindedir. Ankara'da elektrikler kesilmiştir. 1994 yılında yaşanan sıkıntıları yaşamak istemiyorum. Burada devletin tüm yetkililerini göreve çağırarak o dönemde yaşananların yaşanmaması konusunda uyarıyorum. Biz Ankara seçimlerini kazanacağız. Kampanya başladığında da bu iddiadaydım bugünde bu iddiadayım. Tutanakları almaları yeterli değildir. Tutankaları aldıktan sonra oy pusulalarının bulunduğu torbaları da birlikte götürmelerini istiyorum ve sonuçlar açıklanıncaya kadar tüm arkadaşlarımın ilçe seçim kurumunda bulunmalarını istiyorum. Teşekkür ediyorum.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:41

İLGİLİ HABERLER