Gündem
  • 16.5.2021 21:14

Karayılan panikte!.. TSK operasyon için 24 Nisan'ı boş yere seçmedi

 PKK elebaşı Murat Karayılan, Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’da devam eden operasyonlar hakkıda değerlendirmelerde bulunarak, “Türk devleti Efrin’den tutalım Xakurki’ye kadar bir tampon bölge oluşturmak istiyor” dedi.

PKK’ye yakın kurum ve şahsiyetler tarafından organize edilen “Ulusal Tutum Çalıştayı”na görüntülü mesaj gönderen Murat Karayılan, önemli itiraflarda bulundu..

“En şiddetli savaş Avaşin’de”

Zap ve Avaşin-Basyan’da da şiddetli çatışmalar yaşandığını ancak şu anda en kapsamlı çatışmaların Avaşin’de cereyan ettiğini ifade eden Murat Karayılan, TSK unsurlarının Şemdinli (Şemzinan) ve Yüksekova’dan (Gever) olmak üzere iki koldan gelerek Avaşin ve Basya sularının birleştiği üçgende kendi güçlerini kuşatmak istediğini belirtti.

TSK’nın Mamreşo mağarasını kontrol ettiğini, çatışmaların Aris-Faris bölgesinde yoğunlaştığını, yine Mervanus’ta da çatışmaların devam ettiğini anlatan Karayılan, “Onlar Mervanus ve Aris-Faris’i tamamıyla alarak Kuzey’le bu bölge arasında kalan arkadaşları kuşatmak istiyorlar. Bu da önümüzdeki günlerde, bu üçgende sert savaşların yaşanacağını gösteriyor.

“Kürdistan Bölgesel Hükümeti Türk devletine inanıyor”

Opeasyonun “uluslararası güçlere rağmen” gerçekleşmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Karayılan, Amerika’nın onayı olmadan bu topraklar üzerinde uçakların uçamayacağını bildiklerini söyledi.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ni de operasyona karşı “sessiz” kalmakla eleştiren Karayılan, “Bu sessizlik, Türk devletinin saldırganlığına meşruiyet oluşturmaktadır. Çünkü Türk devleti Kürdistan topraklarına tecavüz etmektedir. Topuyla, tankıyla saldırarak gittiği her yerde dönemsel değil kalıcı olarak yer yapıyor. Yani bir yıl için gelmiyor; uzun süre kalmak için geliyor. Türk devleti, ‘ben Kürtler için gelmiyorum; Kürtlerle herhangi bir sorunum yok; ben PKK için geliyorum’ diyor. Bölgesel hükümetin duruşundan da anlaşıldığı kadarıyla, onlar da bu sözlere inanmaktadırlar. Bu gerçekten çok önemli bir konudur” yorumunda bulundu.

 “24 Nisan tarihi tesadüf değil”

Operasyon bölgelerini harita üzerinden anlatan Karayılan, son operasyonun 24 Nisan günü başlamasının “tesadüf” olmadığını söyledi.

Karayılan “24 Nisan Ermeni Soykırımı Günü’dür. Yani, ‘Ermenilerin başına ne getirdiysek, sizin de başınıza aynı şeyi getireceğiz’ demek istemektedirler. Türk devleti bu tür belli günlerde karşıtlarına mesaj vermeyi önemsemektedir” diye konuştu.

 

Güncellenme Tarihi : 16.5.2021 21:23

İLGİLİ HABERLER