Gündem
  • 28.4.2013 15:51

Karayılan'ın ne demek istediğini Batum açıkladı

Süheyl Batum, partisinin Bursa merkez Nilüfer İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği 'Yeni Anayasa Çalışmaları ve Türk Siyasetine Genel Bakış' konulu söyleşiye  katıldı. Buzzpark Tesisleri'nde düzenlenen program öncesinde basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalar yapan Batum, Türkiye çok önemli bir süreçten geçtiğini söyledi. Çözüm sürecinde Başbakan'ın sözlerini hatırlatan Batum şöyle konuştu:

"İlk önce 'Teröristle görüşen şerefsiz namussuzdur' diyor. Arkasından görüştüğü ortaya çıkıyor, 'ne görüşüyorsun' dediğimizde 'Silah bırakmayı konuşuyoruz' diyor. Arkasından Abdullah Öcalan açıklama yapıyor. 3 gün önce de Karayılan açıklama yapıyor. Karayılan, 'Biz silah bırakmıyoruz. Askeri bir disiplin ve kararlılık içinde intizam ile Güney Kürdistan'a gidiyoruz' diyor. 'Karşımıza kimsenin çıkmasına da izin vermeyiz, çıkarsa misillime yaparız' diyor. 'Daha sonra ikinci aşamaya geçeceğiz. Türkiye'de bir Anayasa yapılacak. Üçüncü aşamada Öcalan dahil herkes özgürleşecek. Ondan sonra ancak silahı bırakız' diyor."

'BÜLENT ARINÇ CİDDİ BİR İNSAN DEĞİL'

Bu açıklamanın ardından Başbakan Yardımcısı  Bülent Arınç'ın, "Tamamen bizim istediğimiz noktada konuştu. Biz zaten bunda anlaştık" diye Bakanlar Kurulu adına açıklama yaptığını kaydeden Batum sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bülent Arınç ciddi bir insan değildir. Bülent Arınç'ın söylediklerinden yola çıkmıyorum. Bülent Arınç gerçekler çarpıtılmak istendiğinde ortaya çıkartılan, gerçekleri çarpıtma işini ağlayan bir yüzün arkasına saklanmak, istediklerinde kullanmak istedikleri bir figürdür. Ama arkadan Başbakan da aynı şeyi söylüyor. Bu arada Yalçın Akdoğan da, 'Karayılan yanlış anlamış' diyor. 'Öyle olmaz silah bırakma' diyor. İki tane şu beyandan, hükümetin çok önemli iki kişisinden Türkiye'nin maalesef iktidarın kafasının nasıl karışık olduğunu anlıyoruz."

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:49

İLGİLİ HABERLER