Sağlık
  • 30.6.2008 03:33

KARBONLU PEELİNG İLE LEKELERE SON!..

Cildi soyma ve alttan taze yeni cilt getirme, kolajen tabakasını canlandırma olan peeling sadece kışın yapılabiliyor ve güneşten korunmak gerekiyordu. Karbon Peeling ise yazın da uygulanabiliyor ve yazın oluşan lekelerden kısa sürede kurtarıyor.

Güneşin bıraktığı lekeler, ciltteki akneler, sivilce izleri, eskiyen kolajen tabakası, çevresel ve genetik pek çok faktörün olumsuz etkisini çok kısa sürede halleden ve cilde pırıl pırıl bir hava veren peeling uygulaması tıp dünyasında devrim niteliğinde bir cihazla dinçlik kazandı.

Karbon Peeling adı verilen bu sistemi 14 yıldır 7 şubesiyle etkili uygulamalara imza atan Dermamed'in kurucusu Dr. Levent Türbedar ile konuştuk.

Karbon Peeling uygulamasında cilde hangi amaç ile nasıl bir madde sürülür?

Cilde gereken enerjinin, yüzeysel deride maksimum yoğunlaşmasını sağlayan karbon kremi sürülür. Karbon kreminin sürülmesi uygulamanın ilk adımıdır. Karbon kremi lazerin özelliklerine göre çok özel olarak hazırlanmıştır.

Karbon peeling uygulamasını biraz anlatabilir misiniz?

İlk adım olarak yüze karbon kremi sürülür. Lazerin özelliğine göre, çok özel olarak hazırlanmış bu karbon krem, ani bir ısınmayla yüzeysel tabakayı karbonla birlikte buharlaştırarak kaldırmaya yardımcı olur. Aynı yerde ortaya çıkan kısa süreli ama yüksek ısı, deride yanma noktasına gelinmeden yeterli etkiyi gerçekleştirmektedir. Bununla beraber, MedLite lazerin hücre yenilenmesini sağlayan foto aktivasyon etkisi de gerçekleşir. Uygulama 15 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanır ve günlük yaşantınızı etkileyecek bir durum oluşturmaz.

Tedavi sonrasında ciltte nasıl bir sürede, ne gibi bir iyileşme yaşanır?

Yoğun sorunu olmayan ciltlerde tedavi sonrasında hemen görülen sonuçlar; Pürüzsüzlük, parlaklık, birçok lekenin anında açılması, porların hemen sıkılaşma cevabı vermesidir. Leke probleminin yoğun olduğu kişilerde ise sonuçlar biraz zaman alabilir. Zaman ilerledikçe lekeler açılmaya devam eder, cilt sıkılaşır.

Karbon peelingi diğer peeling uygulamalarından ayıran özellikler nelerdir?

Türkiye'de hiçbir peeling uygulaması yazın olmaz. Sonrasında güneşe çıkılamayacağı için bu tarz uygulamalar kış mevsiminde gerçekleşir. Türkiye'de ve dünyada bir ilk olan Karbon Peeling, yazın da rahatlıkla uygulanabiliyor, bu özellik sadece Karbon Peeling'de bulunuyor.

Uygulamadan ne kadar süre sonra güneşe çıkılabilir?

Uygulamanın hemen ardından bir güneş koruyucu kullanarak rahatlıkla güneşe çıkılabiliyor.

Karbon peeling her cilt tipi için uygulanabilir mi?

Karbon peeling, her cilt tipine güvenle uygulanabilir, hızlı ve etkin sonuçlar alınabilir.

Karbon peeling uygulanan bir kişi diğer cilt uygulamalarından yaralanabilir mi? Hangi uygulamaları yaptırabilir?

Karbon Peeling her bir işlemin sonunda uygulanabilir. Hatta yapılan her işin cilası gibi benzetme yapmak yanlış olmaz. Özellikle akne tedavisi sonrası veya rejuvinasyon işlemlerinden sonra yapılırsa hemen kendini fark ettiriyor.

Karbon peeling, her cilt tipine uygulanabilir mi?

Karbon Peeling, hiçbir yan etki olmaksızın, her mevsimde ve koyu ciltlerde yapılabilecek kadar emniyetli, hızlı, çabuk sonuç veren bir peeling etkisi gerçekleştirir. Erken sonucu; hemen tedavi sonrasında görülebilir: Pürüzsüzlük, parlaklık, birçok lekenin anında açılması, porların hemen sıkılaşma cevabı vermesi gibi. Daha sonra ise; geç ve faydalı sonuçları devam edecektir; lekelerin açılmaya devam etmesi, cildin sıkılaşmasının artması gibi.

Karbon Peeling nedir?

Karbon Peeling; çok özel teknolojiye sahip bir lazer olan Medlite (Q Switch sistemli NdYAG lazer) ile uygulanan, yazın da güvenle uygulanabilen yepyeni bir peeling yöntemidir. Karbon peeling'te ilk adım, cilt yüzeyinin karbon kremle örtülmesidir. Zannedildiği gibi yüz derisi çok kalın değildir, kalınlık hissini veren yağ tabakasıdır. Karbon kremi, gereken enerjinin, yüzeysel deride maksimum yükseklikte yoğunlaşmasını sağlamaktadır.

Lazerin özelliğine göre, çok özel olarak hazırlanmış bu karbon krem, ani bir ısınmayla yüzeysel tabakayı karbonla birlikte buharlaştırarak kaldırmaya yardımcı olur. Aynı yerde ortaya çıkan kısa süreli ama yüksek ısı, deride yanma noktasına gelinmeden yeterli etkiyi gerçekleştirmektedir. Bununla beraber, MedLite lazerin hücre yenilenmesini sağlayan fotoaktivasyon etkisi de gerçekleşir. Uygulama 15 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanır ve günlük yaşantınızı etkileyecek bir durum oluşturmaz.

Karbon peeling kaç seans uygulanmalıdır?

Böyle işlemlerde en az 2 veya 3 seans (bir çok şikayet için fark edilebilir), bir fark yaşatmaktadır (hatta bazen tek seans bile).

Fiyat aralığı nedir, diğer peeling uygulamalarına oranla fiyat farkı nedir?

Teknoloji gerektiren ve son derece emniyetli bir işlem olan Karbon Peeling uygulaması 300 YTL den başlar. Paket uygulamalarında fiyat değişebilir.

Karbon peeling yaptıran bir kişinin cilt koruması ve temizliği nasıl olmalıdır?

Karbon Peeling ile verilen ısı, derinlere gidip herhangi bir termal hasar yaratmaz, etkisi yüksek ısıyı, çok kısa sürede epidermise şoklama şeklinde vermektedir. Uygulama sonrasında kişinin özel bir bakım uygulamasına gerek kalmamakta, sadece güneş korumasına özen gösterilmelidir.

Karbon Peeling uygulamasının herhangi bir yan etkisi var mıdır?

Karbon peeling, hiçbir yan etki olmaksızın, her mevsimde ve koyu ciltlerde yapılabilecek kadar emniyetli, hızlı, çabuk sonuç veren bir peeling etkisi gerçekleştirir. Yanık, yani kızarıklık ve kabuklanma oluşturmaz.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:14

İLGİLİ HABERLER