Asayiş
  • 2.10.2008 13:06

KARDEŞE GÜVEN, EVİNDEN ETTİ

ANTAKYALI Bağ-Kur’dan emekli taksici 78 yaşındaki Abdullah Şen, kardeşlerinin mal varlığını elde etmek için, kendisine hileyle borç senedi imzalatıp, icra takibi başlattıklarını, merhum eşinin verdiği vekaletle de evlerini ellerinden aldığını iddia etti.
Kanatlı Mahallesi’nde oturan Abdullah Şen, yıllarca taksi şoförlüğü yaparak, Bağ-Kur’dan emekli oldu. Antakya’da 2 dairesi ve Dörtyol İlçesi’nde bir yazlığı bulunan Şen, “Eşimle çocuğumuz yoktu. Bana bir şey olursa eşim kendine bakabilecek güce sahip olsun diye malvarlığımın bir bölümünün tapusunu onun üzerine geçirdim” dedi. Buna karşılık kardeşlerinin bu gayrimenkullerin eşine kalmaması için aralarında plan yaptığını öne süren Şen, karısının 2003’te rahatsızlanması üzerine hayata geçirilen planı şöyle anlattı:
“2003’ün yazında eşim rahatsızlanmıştı. İstanbul’da oturan kardeşim S.Ş., daha iyi tedavi için yanına çağırdı. Biz hastanede iken hastane senetleri arasında bana 2 adet 100, 1 adet 310 YTL’lik olmak üzere toplam 510 YTL’lik senet imzalatmış. O zaman eşimin hastalığı nedeniyle aklım başımda değildi. Hastane senedini imzalarken dikkatli bakmadan onları da imzalamışım. Hastane yetkililerinin senetleri gönderdiğini söylediği için güvendim. Eşim iyileşince Antakya’ya döndük. Ziyarete gelen S., benimle dışarıda gezerken, kız kardeşim S.S., bir noterle evimize gelmiş, herhangi bir sağlık durumunda ona ölene kadar bakacağını söyleyip vekaletini almış. Bu vekaletnameyle eşimin üzerinde bulunan gayrimenkulleri damadının üzerine geçirtmiş. Bu olayların yaşanmasından 5 ay sonra eşim yaşlılığı nedeniyle vefat etti, evlerimizi aldıkları yetmiyormuş gibi, imzaladığım senetleri İstanbul 9’uncu İcra Müdürlüğü’nde icra takibine koyup, adıma kayıtlı olan şu an oturduğum evi istiyorlar. Bir kardeş kardeşe bunu yapar mı? Baban bile olsa güvenmeyeceksin’ diye boşuna söylememişler.”
Kardeşleriyle bu nedenle davalı olduklarını ve belirten Şen, tüm mal varlığını kaybetme tehlikesi yaşadığını vurgulayarak, kesinlikle okumadan evrak imzalanmaması uyarısında bulundu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:48

İLGİLİ HABERLER