Gündem
  • 12.10.2008 10:24

KARDEŞİM FAŞİST ABİ İSTEMEM DİYE SOYADINI DEĞİŞTİRDİ

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, HABERTURK'te Söz Sende programında Balçiçek Pamir'in konuğu oldu. Balçiçek Pamir'in sorularını yanıtlayan Yaşar Okuyan, çok ilginç açıklamalarda bulundu.

“KARDEŞİM FAŞİST ABİ İSTEMEM DİYE SOYADINI DEĞİŞTİRDİ”

12 Eylül öncesi emperyalizmin kardeşi kardeşe düşman ettiğini ve kendi yaşadıklarının da bunun bir örneği olduğunu söyledi. Geçmişte kardeşi ile farklı görüşleri nedeniyle karşı karşıya geldiklerini ve bu yüzden kardeşinin, “faşist bir ağabeyin soyadını taşımam” diyerek soy ismini “Ekim” olarak değiştirdiğini anlattı.

"TÜRKİYE’Yİ BİZ BU HALE GETİRDİK"

“Bizler dışarıdan Parti başkanlığı yapmış, milletvekilliği yapmış ya da bakanlık yapmış kişiler olarak gözüküyoruz ama Türkiye’yi bu hale biz getirdik” diyerek Atatürk’ten sonraki tüm siyasilerin, bugün yaşanan sıkıntılardan sorumlu olduklarını açıkladı.

Eski Bakan Yaşar Okuyan, siyasetçilerin oturdukları koltuklarda, Tanrı’nın kendilerini özel yarattığını ve bu koltukların ömürlük olduğunu zannettikleri için siyasetin dibe vurduğunu anlattı. Balçiçek Pamir’in ‘Bu ruh halinden siz nasıl çıktınız?’ sorusuna, “ben siyasette imalat hatasıyım” diyerek cevap verdi.

“BAYKAL MİLLETVEKİLİĞİ ÖNERDİ”

22 Temmuz seçimlerinde Deniz Baykal’ın kendisini bizzat arayarak liste başından milletvekilliği teklifinde bulunduğunu söyledi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:29

İLGİLİ HABERLER