Asayiş
  • 24.5.2013 17:32

Kardeşini öldürenin kardeşini öldürdü

Olay, geçen pazar günü saat 21.00 sıralarında, Üçgen Mahallesi 94'üncü Sokak'ta meydana geldi. Sokakta yürüyen Veysi Şatır'a kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından ateş açıldı. Vücuduna isabet eden mermiler nedeniyle ağır yaralanan Şatır, ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Veysi Şatır, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Olay yerinde inceleme yapan polisler, saldırganın Muhammet Ali Poyraz olduğunu belirledi. Muhammet Ali Poyraz'ın, Veysi Şatır'ın kardeşi Osman Şatır tarafından silahla öldürülen Mehmet Hasip Poyraz'ın ağabeyi olduğu saptandı. Olayın ardından kaçan Muhammet Ali Poyraz'la irtibata geçen polis, şüphelinin teslim olmasını istedi. Kent merkezindeki bir caddede bekleyen Poyraz, polis tarafından gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde sorgusu tamamlanan Muhammet Ali Poyraz, adliyeye sevk edildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, geçen yıl 13 Şubat günü Barlar Sokağı'ndaki bir barda meydana geldi. Bara gelen Osman Şatır, işyerinin eski sahibi Mehmet Hasip Poyraz'la tartıştı, tartışmanın büyümesi üzerine belindeki tabancayla etrafa ateş açtı. Başına isabet eden mermiyle ağır yaralanan Mehmet Hasip Poyraz, çağrılan ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Bu sırada tarafları ayırdığı sırada başına isabet eden mermiyle ağır yaralanan barın yeni sahibi Alaaddin Karaca olay yerinde yaşamını yitirdi. Şüpheli Osman Şatır ise beyaz bir otomobille uzaklaştı.

SIĞINAKTA YAKALANDI

Olaydan 1 hafta sonra Burdur'a sevk edilen Mehmet Hasip Poyraz, hastanede yaşamını yitirdi. Şüphelileri yakalamak için çalışma yapan polis, cep telefonu ve kimlik kullanmayan Osman Şatır'ın izine İzmir'de rastladı. Antalya Emniyeti Cinayet Büro Amirliği ekipleri, İzmir'e giderek Kadifekale'de 4 metrekarelik bir sığınakta saklanan Osman Şatır'ı ve olay sırasında yanında bulundukları belirlenen Engin T. ve Ramazan A.'yı operasyonla yakaladı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:03

İLGİLİ HABERLER