Kardeşinin cenazesi için 13 yıldır bekliyor

••2 dk okuma
Kardeşinin cenazesi için 13 yıldır bekliyor

Hızlı Özet

“Kırışık'ın kaybolmasıyla ilgili soruşturma, 20 Mart 2008'de kardeşi Mustafa Kırışık'n cep telefonuna ağabeyinin telefonundan gelen mesajla başlamıştı.”






Kırşehir’de 2008 yılında kardeşine mesaj atarak kayıplara karışan eski AK Parti Kırşehir Belediyesi Meclisi Üyesi Hasan Kırışık’ın kardeşi Mustafa Kırışık, 13 yıllık sır perdesinin kaldırılmasını istiyor.



ardeş Mustafa Kırışık, ağabeyi Hasan Kırşık'ın kendisine 'Kardeşim Mustafa, çocuklar sana emanet hakkını helal et' mesajından sonra kaybolduğunu söyledi. Kayıp belediye meclisi üyesi davası kapsamında yapılan kriminal incelemesinin ardından sır perdesinin aralanması bekleniyor.



İHA Muhabirine konuşan kardeş Mustafa Kırışık, "2008 yılından bu yana mesaj dışında hiçbir haber alamadık. Ne kendisine ne de cenazesine ulaşabildik. Elimizde olan tek bilgi telefonuma gönderdiği 'çocuklarım sana emanet' mesajı" dedi. Ağabeyinin kaybolmasının ardından geçen süre içerisinde çok fazla kişinin ifadesinin alındığını ve dava kapsamında 4 kişinin tutuklu olduğunu anlatan Kırışık, "Dört kişi Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıyor. İnşallah kişi ya da kişiler cezasını bulacak. 13 yıl sonra ilk kez umutlandık. 13 yıl sonrasında biz cenazemize kavuşurken suçlular da cezasını çekecekler" diye konuştu.



Kırışık'ın kaybolmasıyla ilgili soruşturma, 20 Mart 2008'de kardeşi Mustafa Kırışık'n cep telefonuna ağabeyinin telefonundan gelen mesajla başlamıştı. Soruşturma kapsamında Kırşehir emniyetinin faili meçhul dosyalar üzerinde 2019 yılında yeniden çalışma başlatması üzerine Kırışık'ın en son görüştüğü kişilerin de aralarında olduğu R.A, M.K, G.K, F.K, A.S, Ö.K ve K.K'nin yeniden ifadesine başvurularak şüphelilerden Ö.K'nin emniyet ve savcılık aşamasında verdiği ifadelerde Kırışık'ın öldürüldüğüne yönelik itirafları üzerine 7 sanık gözaltına alınmıştı.



'Ben Almanya'ya gidiyorum' mektubunu başkası yazmış



Öte yandan, mahkemeye ulaşan kriminal raporlarda Hasan Kırışık'a ait olduğu ifade edilen bağ evinde bulunan, Kırışık'a ait olduğu ileri sürülen 'Ben Almanya'ya gidiyorum' yazısı üzerinde yapılan kriminal araştırmalarda; yazıyı tutuksuz yargılanan sanıklardan birinin kaleme aldığının belirlenmesi üzerine suç şüphesi bulunan R.A, M.K, G.K. ve F.K, 25 Şubat'ta Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi nöbetçi heyeti kararıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.



Enderhan Öz




Bu haber 768 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Taciz skandalı! ABD'li kadın astsubay soluğu karakolda aldı
Asayiş

Taciz skandalı! ABD'li kadın astsubay soluğu karakolda aldı

Adana'daki İncirlik Hava Üssü'nde görev yapan Amerikalı kadın astsubaya tacizde bulundukları öne sürülen 2 şüpheli polis ekiplerince yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, ifadelerinin ardından serbest bırakılırken olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Habervitrini11400 Görüntüleme
'Trafiğin ablası' olarak tanınan polis memuru canına kıydı
Asayiş

'Trafiğin ablası' olarak tanınan polis memuru canına kıydı

Kütahya'da görev süresi boyunca halkın sevgisini kazanan ve "Trafiğin ablası" olarak anılan kıdemli polis memuru Yasemin Bodur Karasu'nun yaşamını yitirdiği öğrenildi. Karasu'nun beylik silahını kullanarak hayatına son vermesi, görev yaptığı Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü'nde ve kentte büyük üzüntü yarattı.

Habervitrini12122 Görüntüleme
Başakşehir'de okula bıçakla saldırı.. 3 öğrenci ağır yaralandı
Asayiş
#basaksehir#öğrenci#bıçaklı saldırı

Başakşehir'de okula bıçakla saldırı.. 3 öğrenci ağır yaralandı

Yaralı öğrencilerimiz Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesine sevk edilmiş olup ilk bilgilere göre üç öğrencimizin durumunun ağır olduğu değerlendirilmektedir.

Habervitrini9143 Görüntüleme
Eyüpsultan’daki yolsuzluk operasyonunda Başkan Özmen’e tutuklama talebi
Asayiş

Eyüpsultan’daki yolsuzluk operasyonunda Başkan Özmen’e tutuklama talebi

Eyüpsultan Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk soruşturmasında Başkan Mithat Bülent Özmen’in de aralarında olduğu 17 şüpheli tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. 11 şüpheli ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Habervitrini9303 Görüntüleme