Ekonomi
  • 4.3.2015 09:23

Kardeşlerin rekabeti etin fiyatı 15 liraya düşürdü

Türkiye'de et fiyatlarındaki artış durdurulamazken, Balıkesir'de kilosu 15 liraya kadar geriledi. Bu ani düşüşe ne arz, ne de talep sebep oldu; tatlı rekabet fiyatları altüst etti.
 

Kardeşlerin rekabeti nedeniyle etin fiyatı 15 liraya kadar düştü 

Burhaniye ilçesine 12 kilometre mesafedeki 260 nüfuslu Ağacık köyünde iki kardeş aynı yerde, aynı anda birer kasap dükkanı açınca et ucuzladı. Kardeşler arasındaki kıyasıya rekabet sebebiyle oğlak eti 15 liraya kadar gerilerken, kuzu eti 25 liradan satıldı. Haber duyulunca çevre ilçelerden ve köylerden çok sayıda vatandaş ucuz et almak için Ağacık köyüne akın etti.

HEM TAZE HEM ORGANİK 
Et almak için Pelitköy’den geldiğini anlatan Mustafa Başkan, "6 kilometre uzaktan buraya ucuz et almaya geliyoruz. Buradaki etler hem taze, hem de organik olduğu için leziz. Sadece bizler değil, Burhaniye, Ören, İskele ve Ayvalık’dan dahi burasının müşterisi var” dedi.

GEZEN SAĞLIKLI HAYVANLAR 
Müşterilerden Meziyet Narin de, Ören'de oturan bir kişi olarak, gezen hayvanların sağlıklı etlerinden almak istedik. Aracısız olduğu için ayrıca ucuz. Güzel bir işletmecilik yapılıyor"

DİKİLİ'DEN ALTINOLUK'A KADAR MÜŞTERİ GELİYOR 
Kasap Gültekin Tunca ise, ”Benim ve iki yeğenimin köyde kasap dükkanı var. Hem fiyatlarımız uygun, hem de dağda beslenen hayvanları kesiyoruz. Dikili’den Altınoluk’a kadar herkes bizi tercih ediyor” diye konuştu.

ÜRETİCİDEN TÜKETİCİYE HİZMET BUNA DENİR 
Kasap Ahmet Tunca ise, “Burada hayvanları kendimiz yetiştiriyoruz. Hayvanların dişisini damızlığa ayırıyoruz. Erkeklerini de burada kesiyoruz. Kendi ürünümüz olduğu için güvenerek insanları yediriyoruz” dedi.

"REKABETE DEVAM, MİLLET ET YESİN" 
Kasap İsmail Tunca ise, "50 senelik kasabım. Milletin faydalanması için oğlak etinin kilosunu 15 liraya, kuzunun 25 liraya satıyorum. Rekabete devam etmeye hazırım. Millete ucuz et yedireceğim. Herkesi köyümüze bekliyorum” şeklinde konuştu.  

FATMA TALAY

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:48

İLGİLİ HABERLER