Asayiş
  • 3.6.2014 13:35

Karısını boğup öldüren caniye müebbet hapis

Elazığ'da karısını kuşakla boğarak öldürdükten sonra Harput'ta boş bir yere cesedini gömen katil karar duruşmasında müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Pişmanlığını dile getiren Katil, "Rabbim sana mı düştü öldürmek diyecek" deyince mahkeme başkanı, "Biz bu taraftaki hesapla ilgileniyoruz" yanıtını verdi.
 

Jandarma ekipleri, boğularak öldürüldükten sonra gömülen kadının kimliğini cesetten çekilen fotoğraf sayesinde yaptığı araştırmada ortaya çıkarmıştı. Günler süren çalışma sonucu öldürülen kadının 27 yaşında evli ve 1 çocuk annesi Semra Aydın olduğu belirlenmişti. Aydın'ın kocası Oktay Aydın ise, "Evden kaçtığı için kayıp başvurusu yapmadım" demesi üzerine jandarma ekipleri uzun süren bir çalışma yaptı. Elazığ İl Jandarma Komutanlığı'nda kurulan özel bir ekip, 2 aylık çalışmasında cinayeti kadının kocasının işlediğini tespit ederek 13 Eylül 2013 tarihinde katil kocayı yakalayarak tutuklanmasını sağlamıştı.
1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinayet davasının karar duruşmasına tutuklu sanık Oktay Aydın ile öldürülen Semra Aydın'ın annesi Hürriyet Çelik, yakınları ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada tüm delillerin toplandığını dile getiren mahkeme heyeti, öldürülen kadının annesi Hürriyet Çelik'e söz verdi. Çelik," Sanık kızımı nasıl öldürdüyse, öldürülmesini idam edilmesini isterdim, ancak idam olmadığı için mahkemenizin müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istiyorum" dedi.
Mahkeme heyeti sanık hakkında savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı mütalaasında, sanığın kasten planlayarak ve canavarca hisle eşini öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet cezası verilmesini talep etti. Sanık avukatı da, savcının mütalaasına katılmadıklarını, olayın planlı olmadığını ani gelişen bir durum olduğunu dile getirerek tahrik maddelerinin uygulanmasını istedi.

"BENİM YAŞADIĞIMI KİM YAŞASA AYNI ŞEYİ YAPAR"
Mahkeme heyeti karar vereceklerini belirterek cinayet zanlısı Oktay Aydın'dan son sözlerini sordu. Zanlı Aydın, "Savcının söylediği gibi tasarlamayı kabul etmiyorum. Olayı ben size anlatmıştım. Şahitler yemin etmesine rağmen yalan söylüyor, ben yemin etmedim doğruları söylüyorum. Çok kötü bir şey oldu. Pişmanım. Rabbim sana mı düştü öldürmek diyecek" şeklinde konuşunca Mahkeme Başkanı İsmail Sezgin, "Biz bu taraftaki hesapla ilgileniyoruz" diyerek son sözlerini söylemesini istedi. Bunun üzerine Zanlı Aydın, "Benim yaşadığımı kim yaşasa aynı şeyi yapar. Pişmanım onların ailesi de benim ailem de mağdur. Kızımın büyüdüğünü, kardeşlerimin evlendiğini belkide en kötüsü annemin öldüğünü bile göremeyeceğim" dedi.
5 dakikalık aradan sonra mahkeme heyeti sanık hakkında planlayarak kasten eşini öldürmek suçundan Oktay Aydın'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdiğini açıkladı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:32

İLGİLİ HABERLER