Gündem
  • 4.5.2021 13:44

Karısının kafasını dambıl ile patlatan kocaya ağırlaştırılmış müebbet

Dambıl cinayetinde yeni gelişme! Vahşi kocanın ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi..

İstanbul Pendik’te geçtiğimiz Şubat ayında 25 yıllık eşi Hanife Yenisu’yu uykusundayken dambılla kafasına vurarak öldürdüğü iddia edilen Erol Yenisu hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Kendini savunamayacak durumda bulunan eşe karşı tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame düzenlendi. Erol Yenisu’nun yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

İstanbul Pendik'te meydana gelen korkunç olayda Erol Yenisu, boşanma aşamasında olduğu 3 çocuk annesi olan eşi Hanife Yenisu'nun kafasını spor aleti dambıl ile ezerek öldürmüştü. Vahşi kocanın cinayetin ardından olay yerinden ayrıldığı görüntüler güvenlik kamerasına yansırken görüntülerde, Erol Yenisu'nun binadan çıktığı, soğukkanlı bir şekilde maskesini taktığı ve teslim olmak için polis merkezine gittiği görülmüştü.

GEÇMİŞTE EŞİNDEN ŞİKAYETÇİ OLMUŞ

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Erol Yenisu ve Hanife Yenisu'nun 25 yıldır evli olduğu ve aralarında uzun süredir geçimsizlik bulunduğu anlatıldı. İddianamede Hanife Yenisu'nun geçtiğimiz Ocak ayında eşinden şikayetçi olduğu ve mahkemenin Hanife Yenisu'ya koruma kararı verdiği belirtildi. Söz konusu karara Erol Yenisu'nun öfkelendiği ve evden ayrılarak yaklaşık 2-3 hafta yurdun değişik illerini gezdikten sonra eve dönerek çocukları ve eşiyle birlikte yaşamaya devam ettiği kaydedildi.

ÖLDÜRDÜKTEN SONRA TESLİM OLDU

Olay günü 22 Şubat 2021 tarihinde şüphelinin oğlunu işe gönderdikten sonra, çocuklarının evde ağırlık çalışmasında kullandıkları dambılın demir çubuğu ile eşi Hanife Yenisu'ya birkaç kez vurduğu ve eşini öldürdüğü belirtildi. Şüpheli Erol Yenisu'nun olayın ardından karakola gidip teslim olduğu aktarıldı.

KADINA ŞİDDETİN ÖNLENMESİNİ ELEŞTİRMİŞ

İddianamede şüpheli Erol Yenisu'nun olaydan yaklaşık 1 ay önce 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddet Önlenmesine Dair Kanun'u eleştirir nitelikte mesaj attığı dikkate alınarak şüphelinin öldürme eylemini daha önce kurguladığı ve eylemini kurgu dahilinde gerçekleştirdiği öne sürüldü.

Güncellenme Tarihi : 4.5.2021 13:48

İLGİLİ HABERLER