Asayiş
  • 11.7.2009 00:51

KARISIYLA İLİŞKİYE GİREN ENİŞTESİNİ VURAN ADAMA 2.5 YIL HAPİS

BURSA'da, eşiyle ilişkiye girdiği iddiasıyla eniştesi 46 yaşındaki Yunus Yaşar'ı av tüfeğiyle vurarak yaraladığı suçlamasıyla 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan 28 yaşındaki Adnan Cingöz, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yattığı süre göz önünde bulundurulan Cingöz, tahliye edildi.

Geçen yıl Aralık ayında, merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı Büyük Deliller Köyü'nde çiftçilik yapan Adnan Cingöz, 25 yaşındaki eşi Serpil Cingöz ile birlikte yakaladığını iddia ettiği eniştesi Yunus Yaşar'ı, aracının bagajından çıkarttığı av tüfeği ile ateş ederek yaraladı. Yaşar ifadesinde, Cingöz'ün kendisine öldürme kastıyla 18- 20 metre mesafeden ateş ettiğini, açılan ateş sonucu göğüs ve baş kısmına isabet eden saçmalarla yaralandığını ve gözünü kaybettiğini öne sürdü.
Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıkan Adnan Cingöz'ün avukatı İsmail Yaldız, Yunus Yaşar'ın yakın mesafeden öldürme kastıyla ateş edildiği iddialarını çürütmek için farklı bir yöntem kullandı. Duruşma salonuna elinde iki kartonla gelen Yıldız, 18 metreden ateş edilmiş karton üzerindeki saçma izleri ile 45 metreden ateş edilmiş kartondaki saçma izlerinin, öldürme kastı olup olmadığını anlattı. Sanığın 45 metrelik bir mesafeden rastgele ateş ettiğini söyleyen avukat İsmail Yıldız, “Müvekkilim, 18-20 metreden atış yapılmış olsaydı, saçmalar vücuda toplu isabet eder etkisi öldürücü olurdu. Bu atış ez az 45 metreden yapılmıştır. Bu kartonlarda her iki mesafeden yapılmış atışların yaratacağı etki de açıkça görülüyor. Sanık Adnan Cingöz, öldürme kastıyla ateş etmemiştir” dedi.

Duruşma sonunda kararını açıklayan mahkeme heyeti, Yunus Yaşar'ın sanık Adnan Cingöz'ün eşiyle ilişkiye girmiş olmasını “ağır tahrik olarak değerlendirip, sanığın hapis yattığı süreyi de öz önünde bulundurarak 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Yattığı süreyi de göz önünde bulunduran mahkeme, Cingöz'ü hükümle birlikte tahliye etti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:21

İLGİLİ HABERLER