Spor
  • 31.8.2007 03:50

KARL HEINZ FELDKAMP :''SAVUNMA YÖNÜ GÜÇLÜ BİR OYUNCU İSTİYORUM''

İSMAİL KAMİT
İSTANBUL - Galatasaray, UEFA Kupası 2. ön eleme turu rövanş maçında ilk maçta deplasmanda 2-1 yendiği Hırvatistan'ın Slaven Koprivnica takımını Ali Sami Yen Stadı'nda da aynı skorla mağlup ederek, 1. tura yükseldi.


Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, maç sonrasında düzenlediği basın toplantısında UEFA Kupası 2. ön eleme turunda zayıf bir ekiple karşılaştıklarını ve bu yüzden zorluk yaşamadıklarını söyledi. Feldkamp, maçın büyük bölümünü yüksek tempoda oynadıklarını belirterek, "Elimde olsaydı biraz tempoyu kısardım. Bugün kolay değildi, böyle müthiş atmosferde, böyle seyirciyle tempolu oynadık. Sonuç iyi gitti. Eğer karşımızda daha iyi rakip olsaydı, bize zorluk yaşatabilirdi'' dedi.


Kongolu futbolcu Nonda'nın transferinin son durumunu basın mensuplarından öğrenen tecrübeli teknik adam, "Bu transferle birlikte 3 ya da 4 tane iyi santraforumuz oldu. Rekabet her zaman oyunu üst düzeye getirir. Artık ben seçme şansına sahip olacağım. Nonda'yı biz seçtik. İlk önce onu göreyim. Takımımızı daha ileriye götürmek için neler yapabileceğini göreceğiz'' ifadelerini kullandı.


Bu arada Servet-Song ikilisinden birisinin sakatlık yaşama ihtimalinin kendisini düşündürdüğünü kaydeden Alman teknik adam, "Servet ve Song gibi çok hareketli, gidip gelebilen, defansif yönü iyi olan bir oyuncu arıyorum. Değişik pozisyonlarda oynayabilecek Linderoth gibi bir oyuncu almayı istiyorum'' dedi.


Öte yandan Avrupa kupalarında mücadele eden 4 Türk takımının da tur atlamasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Feldkamp, ''İnşallah bütün Türk takımları galibiyetlerle Avrupa arenalarında tur atlasın. Bütün takım hocalarını buradan tebrik ediyorum. Şampiyonlar Ligi'nde kolay ekip yok, UEFA'da da aynı şekilde. Üst düzeyde rakipler gelecek. İlk önce bu turun keyfini çıkaralım, sonra rakipleri düşünürüz'' şeklinde görüşlerini dile getirdi.


Slaven Koprivnica Teknik Direktörü Krnoslav Jurcic ise tecrübesiz bir takım olmalarından yakınarak, "Daha tecrübeli oyunculara sahip olsaydık, Galatasaray'a zorluk çıkarabilirdik. Bizim oyuncularımızın üçte ikisi ilk defa böyle bir atmosferde futbol oynadı. Galatasaray'a saygı duyuyorum ama buraya geziye gelmemiştik. Galatasaray büyük bir kulüp, daha tecrübeli oyunculara sahip olsaydım, Galatasaray'ın bize karşı daha çok sorunu olurdu, kaybedebilirlerdi. 3 oyuncum ilk defa büyükler kategorisinde mücadele
etti. Burası bizim için aynı zamanda iyi bir okul oldu'' ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:36

İLGİLİ HABERLER