Gündem
  • 14.3.2009 15:12

KARLITEKİN: "KARA KUTUYLA İLGİLİ BELGE VE BİLGİ KARARTILAMAZ"

BERLİN - THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, Amsterdam'da düşen yolcu uçağının kara kutusunun kaybolduğu ya da değiştirildiği gibi söylentilere hiç kimsenin inanmaması gerektiğini belirterek, ''Kara kutuyla ilgili belge ve bilgi karartmak mümkün değildir'' dedi.
Karlıtekin, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen 43. Uluslararası Turizm Borsası Fuarı'nda (ITB) yaptığı açıklamada, Türk Sivil Havacılık Kurumu'nun Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın'ın, uçağın düşüş sebebinin araştırıldığı süreçte başından bu yana yer aldığını, kara kutunun var olduğunu ve çözümlerin yapıldığını ifade ederek, ''Herhangi bir sorun yok. Bu konuda sadece sabırlı olunması gerekiyor. Düz bir trafik kazasının araştırılması bile belirli bir süre alır. İnsanlar beklemeli. Düşüş sebebinin ortaya çıkmasını herkesten önce biz istiyoruz'' şeklinde konuştu.
Bu konuda taraf olduklarını ve bu nedenle sonuç alınmadan şimdilik bir açıklama yapmalarının doğru olmayacağını kaydeden Karlıtekin, kazayı şimdiden herhangi bir nedene bağlamanın, böyle kısa yoldan sonuç üretmenin, bu sonuçları üretenleri mahcup edeceğini söyledi.
Kaza sebebini araştıran uzmanların bulunduğuna ve bu uzmanları herhangi bir şekilde yönlendirmenin söz konusu olamayacağına işaret eden Karlıtekin, ''Onlar tüm bu bulguları bir çerçeve içinde değerlendirecekler. Ondan sonra diyecekler ki, 'senin şu kusurun var, senin bu kusurun var'. Belki de kuleye, bize, uçağın üreticisine, komponent üreticisine diyecek ki, 'Hepinizin şuralarda sorunlarınız var. Bunlar bir araya geldiği için kaza oldu'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:13

İLGİLİ HABERLER