Gündem
  • 27.1.2006 07:50

KARMA NAMAZ KILINAN SUBAŞI CAMİSİ'NE POLİS KORUMASI!..

AK Partili Cuneyd Zapsu'nun eşi Beyza Zapsu'nun da katıldığı namaza radikal grupların saldırı ihtimaline karşılık, 25 kişilik çevik kuvvet ekibi görevlendirildi. Cemaatin arasında da sivil polisler bulunacak...

Kadınlı erkekli cuma namazı kılınmasıyla gündeme gelen Subaşı Camisi'nde artık güvenlik önlemleri altında namaz kılınacak. Cami içi ve çevresi gözetimde olacak.

Kadınlı erkekli cuma namazı kılınmasıyla gündeme gelen Çamlıca Subaşı Camisi'nde artık güvenlik önlemleri altında namaz kılınacak. Cami içi ve çevresi cuma günleri polis tarafından gözetim altında tutulacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü, Ahmet Türe'nin liderliğini yaptığı gruba radikal dinci grupların saldırı düzenlemesi ihtimali üzerine harekete geçti. İstanbul Emniyeti, cuma günleri İstanbul genelinde sürekli 'güvenlik önlemleri' aldığı camiler arasına Çamlıca Subaşı Camisi'ni de ekledi.

SİVİL POLİSLER KORUYACAK
Camide cuma namazları artık güvenlik önlemleri altında kılınacak. Cami içi ve çevresi cuma günleri polis tarafından gözetim altında tutulacak. Güvenlik Şube Müdürlüğü, bugün topluca cuma namazı kılması beklenen 40 kişilikgrubu, cemaatin arasına sivil polis memurları yerleştirerek, koruyacak. Sivil polisler, kadınlı erkekli saf tutan grubun içerisinde de yer alacak. Ayrıca cuma namazı öncesinde ve sonrasında 25 kişilik bir çevik kuvvet ekibi, cami kapısında hazır tutulacak.

YASAL İŞLEM YAPILMADI
Bu arada polis, propaganda faaliyetleri tespit edilmediği için grupla ilgili bir yasal işlem başlatmadı. İstanbul Polisi, Subaşı Camisi İmamı Ahmet Yılmaz'dan konuyla ilgili bilgi almıştı. Yılmaz ifadesinde, grubun yaklaşık 3 yıldır aynı camide namaz kıldığını anlatarak "Yasalar gereği kimseye 'sen burada namaz kılamazsın' diyemem. Ancak bu durumu daha önce kendi amirlerime ilettim" demişti.


/Ferit ZENGİN - SABAH

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:10

İLGİLİ HABERLER