Gündem
  • 23.9.2020 11:00

Kars'ta doğan mavi gözlü tay şaşırttı

Kars'ta dünyaya gelen 'albino tay' görenleri şaşkına çeviriyor

Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Aydıngün köyünde dünyaya gelen at, albino hayvanlara benzerliğiyle görenleri şaşkına çevirdi. Atların sahibi Mustafa Kızıltepe, yaptığı açıklamada "Bölgede böyle bir şeyle ilk kez karşılaştık" dedi. Veteriner hekim Talip Senem ise yaptığı değerlendirmede "Albino atlar bu bölgelerde yaşamamaktadır. Bu tayın normal albinonun bütün özelliklerini taşıdığını görüyoruz. Mutasyon mu kalıtsal mı yaş aldığı zaman görmek mümkün olacak" ifadelerini kullandı.

Arpaçay ilçesine bağlı Aydıngün köyünde yaşayan Mustafa Kızıltepe'ye (63) ait yerli ırk siyah renkli at, 3 ay önce albino hayvanlara benzerliğiyle dikkat çeken tay doğurdu. Gözleri mavi, kirpikleri, yelesi ve kuyruğuna varIncaya kadar beyaz renkten oluşan tay, sahibi Mustafa Kızıltepe'yi şaşırttı. Büyüdükçe albinoya benzeyen tay, görenlerin de ilgisini çekiyor.
 

'İLK DEFA BÖYLE BİR ŞEYLE KARŞILAŞTIM'

Yıllardan beri hayvancılık yaptığını belirten Mustafa Kızıltepe ilk defa böyle bir şeyle karşılaştığını kaydetti.

Kars'ta dünyaya gelen 'albino tay' görenleri şaşkına çeviriyor

Tayın annesi olan atı, küçükken satın aldığını ifade eden Kızıltepe, "Zamanında aldığım attan böyle bir tay doğdu. Bölgede ilk kez böyle bir şeyle karşılaştık. Görenler şaşkınlıkla bakıyor" diye konuştu.

'YAŞ ALDIĞI ZAMAN ORTAYA ÇIKACAK'

Albino bir hayvanın tüm özelliklerini taşıdığını belirten veteriner hekim Talip Senem, şunları söyledi:

"Albino cinsi atlar normalde bu bölgelerde yaşamamaktadır. Tabi kalıtsal değişimini bilmiyoruz.

Kars'ta dünyaya gelen 'albino tay' görenleri şaşkına çeviriyor

Albino tayın, normal albinonun bütün özelliklerini taşıdığını, göz renginin mavi olduğunu, saç ve burun yapısının albinoyla birebir benzer olduğunu görüyoruz.

Kars'ta dünyaya gelen 'albino tay' görenleri şaşkına çeviriyor

SABAH GAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 23.9.2020 11:11

İLGİLİ HABERLER