Yaşam
  • 22.7.2009 17:06

KARS'TA HORTUM AĞAÇLARI SÖKTÜ, EVLERİN ÇATILARINI YIKTI

YAŞAR YILMAZ/KARS

İlçede akşamüstü yağan şiddetli yağmurun ardından aniden çıkan hortum bir kaç Kavak ağacını kırarken, birçok evin de çatılarını yıkarak yerle bir etti.

İlçenin İstasyon ve Tepe Mahallesi'nde bulunan evlerin önlerinde bulunan kavak ağaçlarını yerlerinden söken hortum, evlerin çatılarını 50 metre uzaklıktaki harmana fırlattı. Belediye Başkanı Turgut Tural, hasar tespit için makam aracıyla mahallelerde incelemelerde bulundu.

Başkan Tural olayla ilgili olarak "Dün akşam saat 18.00 sıralarında yağmurla beraber fırtına çıktı. İstasyon Mahallesi'nden başlayarak Tepe Mahallesi'ne kadar 14-15 tane evin çatısını yıkarak hasara neden oldu. Bir kaç tane ağacı da kökünden sökmüş" dedi.

İstasyon Mahallesi'nde ikamet eden Allahverdi Güven isimli vatandaş ise, "Benim sadece bir yaşlılık maaşım var, ben onunla burayı nasıl yaptıracağım" diyerek Başkan Tural'a dert yandı.

Bu arada içme suyu isale hattının ve yolların da aşırı yağmurdan dolayı zarar gördüğü belirtildi. Başkan Turgut Tural, selden dolayı yol, kanalizasyon ve su isale hattında yaklaşık 100 bin TL.l hasar meydana geldiğini belirtti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:09

İLGİLİ HABERLER