Spor
  • 21.8.2009 11:37

KARTAL'A BİR DARBE DAHA

Manisa’ya borcu nedeniyle transfer yasağına giren Beşiktaş’a yeni darbe Tahkim’den geldi

Kartal, Aydın Karabulut için Bursa’ya 1 milyon dolar ödemeden transfer yapamayacak.

Beşiktaş, transfer yasağının kalkabilmesi için Manisaspor ile görüşürken, dün Tahkim Kurulu’ndan çıkan karar, siyah-beyazlıları şoke etti.

Milliyet'in haberine göre, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun, Aydın Karabulut’un transferinin gerçekleşmemesi nedeniyle Beşiktaş’ın Bursaspor’a 1 milyon dolar ödemesi gerektiği yolundaki kararını görüşen Tahkim Kurulu, dünkü toplantısında bunu onadı. Sözleşmenin aslını yeşil-beyazlılardan isteyen Tahkim, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun kararının, usul ve esasa aykırılık olmadığına hükmetti. Bunun üzerine siyah-beyazlıların Tahkim’e yaptığı başvuru sonucu değiştirmedi.

Bu karar, Beşiktaş’ın transferini de olumsuz etkiledi. Bozüyükspor’dan Onur’un lisansını çıkarmak için Futbol Federasyonu’na başvuran siyah-beyazlılar, Manisaspor’a olan 100 bin liralık borca takılmış, bu ödenmeden transfer gerçekleşmeyeceği belirtilmişti. Kartal’ın engeli böylece çift oldu. Beşiktaş, Bursaspor’a bu parayı ödemeden ya da yeşil-beyazlılarla mutabakat sağladığını belirten belgeyi vermeden yeni bir transfer yapamayacak. Onur bunu da beklemek zorunda kalacak.

Bilindiği gibi Beşiktaş, Yusuf Şimşek’in transferinde Aydın Karabulut’u takasta kullanmış, ancak ikna edilemediği için futbolcuyu yeşil-beyazlılara gönderememişti. Bunun üzerine Bursa, kulüpler arasındaki sözleşmeyi devreye koymuş, 1 milyon doları almak için Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’na başvurmuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:37

İLGİLİ HABERLER