Ekonomi
  • 14.5.2020 00:38

Karton Kutu Üretimi Nasıl Yapılır?

Karton kutular, insan yaşamı ile doğrudan ilişkilendirilebilir. Çünkü karton kutu kullanımı sayesinde ev eşyalarımızı ya da dışarıdan satın aldığımız ürünleri kırmadan, herhangi bir hasara uğramadan kolaylıkla taşıyabilmekteyiz. Küçük ya da büyük olmaksızın bütün ürünler karton kutularla taşınabilmektedir. Buna bağlı olarak karton kutuları insan yaşamı ile doğrudan ilişkilendirmek en doğrusudur. Karton kutuya olan talep özellikle ulaşımda, gıda alanında, endüstri alanında ve taşınma sürecinde daha fazladır. Karton kutuların farklı ebatlarda ve farklı boyutlarda olması, kişinin istediği zaman katlamasına imkân tanıyarak hacim noktasında kazanımlar sağlaması karton kutuların tercih edilmesinde ki en büyük etkenlerdir. Endüstri alanında üretilen ürünlerin büyük bir kısmı karton kutular ile taşınmaktadır. Bunun yanı sıra mutfak araç gereçleri, takı ve aksesuarlar, gıda ürünleri, tekstil ürünleri, ev dekorasyon ürünleri, bahçe malzemeleri vb. ürünler karton kutu kullanılarak güvenilir, hijyenik ve hasarsız bir şekilde taşınmaktadır.

Karton Kutu İmalatı

Karton kutuların üretim sürecinde makineler kullanılmakta ve bütün ürünler el değmeden üretilerek kullanıma hazır hale getirilmektedir. Karton kutular üretilirken ilk önce oluklu mukavva levhalar çizilmektedir. Daha sonra oluklu mukavvalara baskı ve birleştirilme işlemleri yapılmaktadır. Bu işlemler sonrasında karton kutuların üretim sürecinin ilk aşamaları tamamlanmış olur. Müşterilerin isteğine bağlı olarak özel ebatlar, boyutlar ve ambalaj ürünlerinin dayanıklılıkları göz önünde bulundurularak karton kutuların üretim sürecine devam edilir. Bu aşamada müşterilerin karton kutular için farklı talepleri buluyorsa bu kriterler dikkate alınarak baskı, çizgi, kanal açma gibi uygulamalar yapılıp tek makineden geçirilerek müşterilerin özel istekleri tamamlanmış olur.

Bu aşamadan sonra katlama izleri üzerinden birleştirme ile yapıştırma işlemleri yapılır. Karton kutuların üretim aşamasında müşterilerin isteklerine bağlı olarak karton kutu kenarlarına zımba makinesi kullanılarak tel dikiş yapılır. Ambalaj üretimi aşamalarının tamamı bilgisayar kontrolünde makineler ile gerçekleştirildiği için üretim oldukça seri bir şekilde ilerlemektedir. Oluklu mukavvalar üretim aşamasından hızlı bir şekilde çıktığı taktirde geriye kalan bütün aşamalar daha seri ilerler. Fabrikada üretim süreci tamamlanan karton kutular boyutlarına göre istiflenerek nakliyeye hazır hale getirilir.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2020 00:40

İLGİLİ HABERLER