Gündem
  • 10.5.2010 11:03

KASET OLAYINDAN SONRA AİLE KENETLENDİ

Deniz Baykal, dün çocukları, torunları ve eşi Olcay Baykal’la Anneler Günü’nü kutladı

DAYANIŞMA KARARI

CHP Lideri’nin Angora Sitesi’ndeki evinde toplanan aile, Baykal’ı yalnız bırakmama kararı aldı. Olcay Baykal’ın da eşine “Zor günleri de beraber aşacağız. Güçlüsün. Sana inanıyor ve güveniyorum” dediği öğrenildi.

BUGÜN KONUŞACAK

CHP il başkanlarının da Baykal’ı arayarak “Kurultay öncesi oyunun farkındayız” mesajı verdikleri belirtildi. Bugün MYK’yı toplayacak olan Baykal’ın kamuoyuna açıklama yapması da bekleniyor.

Deniz Baykal ve eşi Olcay Baykal 3 gündür evden çıkmadı.

Baykal’a ailesinden tam destek

Kaset skandalının ardından evine kapanan CHP Lideri Baykal, dün tüm aile fertleri ile bir araya geldi. Çocukları ve torunları CHP liderinin evinde toplanarak hem Olcay Baykal’ın Anneler Günü’nü kutladı hem de Baykal’a destek verdi. Bugün kurmaylarıyla MYK toplantısında bir araya gelecek olan Baykal’ın, daha sonra olayla ilgili açıklama yapması bekleniyor

CHP Lideri Deniz Baykal kendisi ile Ankara Milletvekili Nesrin Baytok’a ait olduğu öne sürülen şok kasetin gündeme gelmesinin ardından Angora Sitesi’ndeki evinden dışarı hiç çıkmadı. Üç günden bu yana yaşadığı sıkıntılı süreci evinde atlatmaya çalışan Baykal’ın bugün normal hayatına döneceği bildirildi. Partisinin MYK toplantısına katılacak olan Baykal’ın bugün kamuoyuna bir açıklama yapması da bekleniyor.

‘BİRLİKTE AŞACAĞIZ’

Baykal Ailesi ise dün Anneler Günü için bir araya geldi. Baykal’ın çocukları ve torunlarının CHP liderinin evinde toplanarak hem Olcay Baykal’ın Anneler Günü’nü kutladıkları hemde Baykal’a destek verdikleri öğrenildi. Baykal Ailesi’nin dayanışma ve Deniz Baykal’ı yalnız bırakmama kararı aldıkları ifade edildi. Olcay Baykal’ın da eşi Deniz Baykal’a “Yıllardır güzel günleri beraber geçirdik. Zor günleri de beraber atlatacağız. Sen güçlüsün,merak etme bunu da beraber aşacağız. Ben sana inanıyor ve güveniyorum” dediği bildirildi.

PARTİ İÇİNDE DESTEK

Başta CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin olmak üzere il başkanlarının neredeyse tamamının da Baykal’ı arayarak “Kurultay sürecinde yapılan bu oyunun farkındayız. Bu olaydan güçlenerek çıkacağız” mesajını verdikleri belirtildi. Baykal’ın da kendisini destek için arayan partililere “Yılmayacağım. Teslim olmayacağım. Mücadelemi sürdüreceğim” dediği aktarıldı.

Kadın vekiller sahip çıktı

PARTİSİNİN kadın milletvekilleri, “Güneş balçıkla sıvanmaz” diyerek Baykal’a sahip çıktı. CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, HABERTÜRK’’e şunları söyledi: “Genel Başkanımıza yönelik bu örgütlü, planlı ve aşağılık saldırı CHP ve Baykal’ı bu ülkeye hizmet etme hakkından alıkoyamayacaktır. CHP kararlılıkla yoluna devam edecektir. Genel Başkanımıza iftira atılıyor. Yılmadan, başını önüne eğmeden daha da kararlılıkla mücadelesini sürdürecektir. Sonuna kadar kendisine destek vereceğiz.”

İzmir Milletvekili Canan Arıtman “Yapılan bu haksızlığa isyan ediyorum. Hiçbir vicdan ve insanlığa sığmaz. Genel Başkanımızın sonuna kadar arkasındayız. Güneş balçıkla sıvanmaz. Asla pes etmek yok” dedi.

Muhalifleri de destek verdi

SON kurultayda genel başkanlığa adaylığını koyan CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç Baykal’ın yanında yer aldığını açıkladı. Koç, “Türkiye’nin içinde bulunduğu karanlık ve kaotik durumda verilen mücadeleyi dikkate alarak, bu kurultayın çok adaylı olmamasını diliyorum. Kurultaya tek aday ile girilmelidir” diyerek Baykal’ın adaylığına destek verdi. CHP’nin muhalif isimlerinden Eşref Erdem ise “Sayın Deniz Baykal’a, siyasi duruş olarak muhalefet ederim. Ama kendisi aynı zamanda 40 yıllık da dostumdur. Çok değer verdiğim bir insandır. Böyle bir günde onu yalnız bırakmak asla bize yakışmaz. Baykal’ın yanındayım” dedi.

AYGÜN’DEN TELEFON

Baykal’ı telefonla arayarak destek verenler arasında Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınan ATO Başkanı Sinan Aygün de yer aldı. Baykal’ı telefonla arayan Aygün’ün, “Gözaltına alınmam sürecimde bana destek oldun; ben de senin hep yanındayım” dediği öğrenildi. Bazı ATO üyelerinin de Baykal’ı arayıp üzüntülerini paylaştıkları öğrenildi.

MYK’yı topluyor

CHP Lideri Baykal, bugün programında yer alan Danıştay Günü toplantısına katılmayarak partisinin MYK’sını toplayacak. Kurmaylarını kaset olayı ile ilgili bilgilendirecek olan Baykal’ın daha sonra kamuoyunun önüne çıkarak iddiaları yanıtlayacağı ve kurultayda adaylığını tekrarlayacağı belirtildi.

HABERTÜRK

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 07:56

İLGİLİ HABERLER