Spor
  • 13.1.2014 00:10

Kasımpaşa - Beşiktaş maçı tekrar oynanacak

İSTANBUL - TFF’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “İstinye'de bulunan Futbol Federasyonu Merkez Binası'nda saat 12.00'da başlayan ve yaklaşık 5 saat süren toplantıda 15 Aralık 2013 tarihinde oynanan ve Kasımpaşa'nın 2-1 üstünlüğüyle sona eren, Kasımpaşa-Beşiktaş Spor Toto Süper Lig karşılaşması hakkında Beşiktaş'ın 18.12.2013 tarihli başvurusu görüşüldü. TFF Yönetim Kurulu, Futbol Müsabaka Talimatı'nın 30. maddesi uyarınca müsabakanın daha sonra belirlenecek bir tarihte, başlangıcından itibaren tekrarına, yalnızca tekrarına karar verilen müsabakanın oynandığı tarihte kulüplerde tescilli olan futbolcuların oynatılmasına ve sarı kartla cezalandırılan disiplin uygulamalarının yapılmamış sayılmasına oy çokluğuyla karar verdi” denildi.

“HER ZAMAN HAKEMLERİMİZİN ARKASINDAYIZ”

Bugün İstanbul'da toplanan Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Kasımpaşa-Beşiktaş maçının tekrar oynanması kararı aldı.
İstinye'de bulunan Futbol Federasyonu Merkez Binası'nda toplanan yönetim kurulu, 15 Aralık 2013 tarihinde oynanan ve Kasımpaşa’nın 2-1’lik üstünlüğüyle sona eren, Kasımpaşa-Beşiktaş maçı ile ilgili Beşiktaş’ın başvurusunu görüştü.
Görüşme sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan TFF Basın Sözcüsü Mete Düren, “Bugün yönetim kurulu toplantımızın 42 maddelik bir gündemi vardı. Kasımpaşa-Beşiktaş maçı da gündemimizin son maddesi olduğu için biraz uzadı. Toplantıdan evvel zaten biliyorsunuz MHK konuyla ilgili görüşünü yönetimimize bildirmişti. Ayrıca yine sayın başkan Zekeriya Alp Bey ve o maçta görev yapan hakemler toplantıya gelip, tekrardan görüşlerini bildirdiler. Biz daha sonra kendi aramızda maçın değerlendirmesini yaptık ve oy birliğiyle aldığımız kararda maçın tekrardan oynanmasına karar verdik. Tarihi daha sonra belirlenecektir. Karşılaşma aynı şartlarda oynanacaktır. O gün takımların kadrolarında bulunan oyuncuların ancak yeni müsabakada görev almaları mümkün olacaktır. Bu tamamen teknik bir konudur. Bunu MHK veya hakemlerimiz ile bir ilgisi yoktur. Sonuçta her zaman hakemlerimizin arkasında olduğumuzu ve hakemlerimizin bütün zorluklara rağmen görevlerini yaptıklarını ve bütün oyuncularında bu zor müsabakalarda destek olacakları şekilde oynamaları gerektiğini tekrar hatırlatmak istiyoruz. Maç 0-0’dan başlayacak ve tarihini daha sonra belirleyeceğiz" dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:32

İLGİLİ HABERLER