Dünya
  • 31.10.2012 08:31

Kasırgadan geriye bu korkunç görüntüler kaldı

ABD'de Sandy kasırgası etkisini kaybederken, ülkenin doğu bölgesinde 17 eyaleti etkisi altına alan doğal felakette ölenlerin sayısının 50'ye ulaştığı belirtildi.
            Bu arada elektrik kesintisi kasırganın yol açtığı en büyük sorunların başında gelmeye devam ediyor.
      New Jersey eyaletinde Rutgers Üniversitesi, 5 bin öğrencisini elektrik kesintisinden dolayı tahliye ederken, New Jersey'in sahil bölgesindeki birçok yerleşim yerinde elektrik kesintisi yaklaşık 30 saattir devam ediyor.
      Kasırga yüzünden iki gündür kapalı olan New York Borsası da bugün mesai saati ile birlikte işlemlere başlayacak. New York Borsası'nın en son 100 yıl önce peş peşe iki gün kapalı kaldığı belirtiliyor.
     
     -Obama New Jersey'e geliyor-
    
     Sandy kasırgası en çok New York ve New Jersey'i etkilerken, New Jersey'nin okyanus içine doğru uzanan güney bölgesinde hala teknelerin sokaklarda yüzdüğü gözleniyor.
      On binlerce insanın tahliye edildiği bölgede, seçim kampanyasını bir tarafa bırakarak afet çalışmalarını yöneten Başkan Barack Obama da bugün New Jersey'de felaket bölgelerini ziyaret ederek bizzat hasar teşhisinde bulunacak.
      Hayatın yavaş yavaş normale döndüğü New York'ta otobüs seferlerinin bu sabah kısmen başlayacağı bildirildi. Manhattan bağlantılı köprüler büyük oranda trafiğe açılırken, adayı New Jersey'e bağlayan Lincoln Tüneli dışındaki tünellerdeki su seviyesi henüz trafiğin akışına izin vermiyor.
      Öte yandan, Manhattan'da halk gönüllü olarak belediye yetkililerine yardım ediyor. 700'ü aşkın gönüllü New York sokaklarında görevlilerle birlikte çöp topladı, suların boşaltılmasına yardımcı oldu. Adanın güney bölgesine hala elektrik verilemezken, trafik lambalarının yokluğunda ufak çaplı kazalar meydana geliyor.
      New York havaalanları henüz uçuşlara kapalı iken, bugün J.F. Kennedy havaalanının kısmen uçuşlara açılacağı öğrenildi. Queens'te bulunan La Guardia havaalanının pistindeki su birikintisi ise halen temizlenemedi. New Jersey'de ise küçük uçakların kullandığı Teterboro havaalanının pisti yarım metreye yakın sular altında.
     
     -Sandy oy kullanma oranlarını etkileyebilir-
    
     Amerika'nın seçim gündemini alt üst eden Sandy kasırgasının doğu eyaletlerinde seçimlere katılımı da etkileyeceği düşünülüyor. Amerika'da birçok seçmenin oyunu posta yolu ile kullandığı göz önünde bulundurulduğunda, mevcut şartların özellikle yaşlıların oy kullanma oranında düşüşe yol açacağı öngörülüyor. Oy verme işleminin son günü olan 6 Kasım'a kadar elektrik sorununun çözülmemesi durumunda, elektronik ve internet oylarının nasıl kullanılacağı konusunda ise soru işaretleri devam ediyor.
     
     AA

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:34

İLGİLİ HABERLER