Spor
  • 14.10.2021 11:11

'Kasıtlı karar veren o iki hakem...'

Erman Toroğlu'ndan o bildiri hakkında olay sözler! 'Kasıtlı karar veren o iki hakem...'

Türk futbolunda her sezon tartışma konusu olan hakemler, 2021-2022 sezonunda henüz ilk 8 haftasının tamamlanmış olmasına rağmen yine en çok tartışılan ve konuşulan konular arasında yer aldı. Ligin ilk 8 haftasında birçok hakem kararı tartışılırken, SABAH Spor yazarı Erman Toroğlu, Türk hakemliğinin derin yapısını ve gerçeklerini açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...

Son dakika... SABAH Spor yazarı Erman Toroğlu, Süper Lig'de en çok tartışma konusu olan 'hakemleri' farklı bir bakış açısıyla ele aldı. Süper Lig'de yer alan hakemlerin ve hakem camiasının iç yüzünü açıklayan Toroğlu, sert ifadeler kullandı.

Türkiye'de hakemlerin düzeltilemeyeceğini söyleyen spor yazarı, Türk futbolunda hakemlerin 'virüs gibi' gezdiklerini ifade etti.

İşte Erman Toroğlu'nun sözleri...

"BUNLARDA SIKILMA VE UTANMA YOK"

Metin Tokat ve Ali Uluyol ile ilgili Sabah ve Fotomaç'ta bir yazı kaleme aldım. Bu iki hakem eskisi, beni savcılığa şikâyet ettiler. Daha neticeler gelmedi ama şu gerçekleşti: Ali Uluyol, Ankara'daki hakem derneğinin başından alındı, Metin Tokat, Süper Lig hakem dağıtım görevinden alındı.

Ama Ali Uluyol, Faal Hakemler Derneği Başkanlığı'ndan istifa etmedi. Metin Tokat da MHK'deki görevinden istifa etmedi. Bunlar böyle tipler. Bunlarda sıkılma ve utanma yok.

"VİRÜS GİBİ GEZİYORLAR"

Metin Bey, MHK'deki görevinden para alıyor. Şimdiye kadar çoktan istifa etmesi gerekirdi. 'Türkiye'deki hakemleri bir türlü düzeltemiyoruz" diyorsunuz. Düzeltemezsiniz kardeşim! Bunların çoğu akraba. Virüs gibi Türk futbolundaki hakem organında geziyorlar. Hakemliğe yapışmışlar zamk gibi bırakmazlar.

Kırık cam teorisi vardır. Hani mafyanın kol gezdiği, uyuşturucunun tavan yaptığı New York'a bir vali geliyor. Adam üstten başlamıyor, alttan başlıyor. Önce sokak çocukları işini hallediyor ve şunu söylüyor: "Mahalledeki bir kırık camı tamir etmezseniz başka camlar da kırılır. Yerleri pis görürseniz sigarayı siz de yere atarsınız. Ama yerler temizse siz de atmazsınız." Çok başarılı oluyor.

Şimdi kulüpler hakem kellesi istiyorlar. 3 yıl önce Galatasaray-Konya maçında Yusuf Namoğlu komitesi, göstere göstere hata değil, kasıtlı karar veren iki hakem Hüseyin Göçek ile Halis Özkahya'nın işini bitirse, onlara o sezon maç vermese, bugün bunları yaşamayacaktık.

"O BİLDİRİYİ YAYINLAYANLAR BUGÜN AĞLAMAYACAKLAR"

O gün "Hakemdir hata yapar" diyen eski Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ... O gün o bildiriyi yayınlayanlar bugün ağlamayacaklar.O gün kırık cam tamir edilseydi bugün o olay yaşanmayacaktı. Federasyon bünyesinde Jaap Uilenberg diye bir adam var. Bir de bunun yandaşı var: Burçin Keskin. Bu ikili Türk futboluna zarar veriyor. TFF de hâlâ uyuyor.

 

 

Güncellenme Tarihi : 14.10.2021 11:21

İLGİLİ HABERLER