Gündem
  • 2.5.2024 11:13

Kassam işgalcileri Rajoom roketleriyle bombaladı

Gazze Direnişi Netzarim boyunca operasyonlarını yoğunlaştırıyor, Holit'i bombalıyor

Gazze'deki Filistin Direnişi, baskın yapan İsrail işgal güçlerine yönelik operasyonlarını sürdürüyor ve İsrail yerleşimlerini hedef alıyor.

Filistin Direnişi, İsrail işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nin kuzey-orta bölgesinde kurduğu sözde Netzarim eksenini topçu silahları kullanarak hedef alan operasyonlarını Çarşamba günü yoğunlaştırdı.

Filistin medyası, çok sayıda İsrail askeri uçağının yaralı İsrail askerlerini Gazze Şeridi'nden tahliye ettiğinin gözlemlendiğini bildirdi.

Hamas'ın askeri kanadı El Kassam Tugayları, Netzarim ekseninde konuşlanmış İsrail güçlerini ağır kalibreli havan topları ve 114 mm kısa menzilli Rajoom roket sistemiyle defalarca vurdu.

Tugaylar ayrıca İsrail işgal güçlerinin Gazze Zarfı'ndaki Kibbutz Holit yakınındaki toplantılarına da 114 mm'lik kısa menzilli Rajoom roket sistemiyle saldırdı.

Filistin İslami Cihad (PIJ) hareketinin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları ise savaşçılarının, Netzarim eksenine giden ikmal yolu boyunca Türk Dostluk Hastanesi yakınındaki İsrail askeri komuta ve kontrol merkezini havan toplarıyla bombaladığını doğruladı. .

Kudüs Tugayları ayrıca Gazze Şehri'nin güneybatısındaki Şeyh Ajleen bölgesi civarında ( ABD birliklerinin yardım iskelesini inşa ettiği bölgenin yakınında) İsrail işgal askerleri ve askeri araçlarına havan topu yağmuru yağdırdı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin (FHKC) askeri kanadı Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları, İsrail'in Filistin halkına karşı işlediği suçlara tepki olarak topçu birliklerinin Netzarim civarındaki İsrail askeri toplantılarını havan toplarıyla bombaladığını duyurdu. .

El Kassam Tugayları'nın yürüttüğü Holit operasyonuna değinen Filistin Direniş İşleri Uzmanı Hani El Dali, bunun İsrail işgaline önemli mesajlar taşıdığına inanıyor.

Al-Dali, Al Mayadeen'e , "İsrail'in" güneydeki Refah kentini işgal etmeye hazır olduğu yönündeki raporlarla örtüşen Holit operasyonunun zamanlamasının önemli sonuçlar doğurduğunu, bunların arasında en önemlisi Filistin Direnişinin yüksek savaş hazırlığı ve hazırlıklılığı olduğunu söyledi.

Uzman, Rajoom roket sistemini kullanan El Kassam'ın, Tugayların tüm geçmiş deneyimlerden yararlanarak kendisini her düzeyde uzun süreli çatışmalara hazırladığının sinyalini verdiğine dikkat çekti.

El-Dali'ye göre, El Aksa Tufanı Operasyonu'nun başlangıcındaki operasyonların ivmesini hatırlatan El Dali'ye göre, savaş alanının önümüzdeki günlerde Gazze'deki Direniş'in üst düzey operasyonlarına tanık olabileceğini ekledi.

Direniş savaşı yönetmek için yeterli kaynağa sahip

Salı günü el-Dali, Al Mayadeen'e , Direniş'in İsrail askeri üslerine ve Netzarim'in tüm eksenlerindeki birliklerine yönelik operasyonlarının Direniş lehine açık bir dengesizliğe işaret ettiğini söyledi.

Al-Dali, Direniş'in İsrail bölgelerini hedef alacak ateş gücü kapasitesine sahip olduğunu ve işgal altındaki Asdod şehrinin ötesine ulaşabilecek roketlere sahip olduğunu doğruladı ve Gazze'deki Filistin Direnişinin cephaneliğinde çok sayıda roketin yanı sıra tünellere sahip olduğunu ortaya çıkardı. Devam eden savaşı yönetin.

Özellikle El Kassam Tugayları'nın şu anda İsrail işgaline karşı orta ve uzun menzilli roketleri yoğun bir şekilde kullanmaktan kaçındığını, bunun için uygun zamanı beklediğini ifade etti.

Güncellenme Tarihi : 2.5.2024 11:27

İLGİLİ HABERLER