Sağlık
  • 13.7.2009 16:51

KASTAMONU'DA 2'Sİ KENEDEN 3 ÖLÜM

PINARBAŞI - Alınan bilgiye göre, Çamkışla köyü Savcılar Mahallesi'nde H.K. (30) yüksek ateş şikayetiyle Pınarbaşı Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen genç kadın, tedavinin üçüncü günü olan 10 Temmuz'da hayatını kaybetti.
Aynı köyde daha önceden vücudunda birçok kez kene çıkartılan M.K. (70) de H.K'nin ardından KKKA şüphesiyle Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yaşlı vatandaş, 11 Temmuz'da hayatını kaybetmesinin ardından köyünde toprağa verildi.
Son olarak ilçe merkezine bağlı Fatih Mahallesi'nde G.A. (40) adlı kadın da 10 gün önce görülen yüksek ateş şikayetinin tekrar ortaya çıkmasıyla Pınarbaşı Devlet Hastanesi'ne başvurdu. G.A, KKKA teşhisiyle Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Tedavi gördüğü hastanede dün akşam saatlerinde hayatını kaybeden G.A'nın cenazesi Pınarbaşı'na getirilerek bugün il sağlık müdürlüğü ekipleri gözetiminde defnedildi.
Öte yandan, Pınarbaşı'nda KKKA hastalığı şüphesiyle 2 kişinin daha Ankara ve İstanbul'daki hastanelere sevk edildiği öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:17

İLGİLİ HABERLER