Dünya
  • 31.10.2017 11:11

Katalan lider Puigdemont DHKP-C'li teröristin avukatını tuttu

Belçika'ya kaçan Katalonya lideri Puigdemont kendine avukat olarak DHKPC'li Fehriye Erdal'ın da avukatlığını yapan Peekart'ı tuttu.

Katalonya'nın feshedilen yönetimindeki ayrılıkçı lideri Carles Puigdemont Madrid yönetiminin baskıları nedeniyle zor günler geçiriyor. Baskılardan kurtulmak için Belçika'ya kaçan Puigdemont'un sığınma talebinde bulunması bekleniyor. Sığınma başvurusu için ise kendisine çok tartışmalı bir avukatı tuttuğu öne sürüldü.

Katalan lider DHKP-C'li teröristin avukatını tuttu

DHKP-C'Lİ ERDAL'IN AVUKATI

Puigdemont, Pazartesi günü öğleden sonra Sabancı suikasti zanlısı Fehriye Erdal'ın da avukatlığını yapan insan hakları hukukçusu Paul Bekaert ile görüştü. Belçikalı avukat, Puigdemontile yaptığı görüşmeyi doğruladı. Görüşmenin olası sığınma başvurusu ile ilgili olduğu belirtildi.

Görüşmede hukuki haklarının savunucusu olarak Beekart'ın Puigdemont tarafından tutulduğu Belçika haber ajansı BELGA tarafından iddia edildi.

Katalan lider DHKP-C'li teröristin avukatını tuttu

PUİGDEMONT BELÇİKA'DA

İspanya'da yayımlanan El Periodico gazetesi, ayrımcılık gerekçesiyle tutuklanma olasılığı bulunan Katalan liderin Belçika'nın başkenti Brüksel'de olduğunu duyurmuştu.

Katalan lider DHKP-C'li teröristin avukatını tuttu

Daha önce Sığınma ve Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Theo Francken, Puigdemont ve siyasal açıdan kendini risk altında hisseden Katalanlar'a sığınma hakkı verebikeceklerini söylemiş, Puigdemont'un sığınma başvurusunda bulunabileceği sinyalini vermişti.

Katalan lider DHKP-C'li teröristin avukatını tuttu

AVUKATTAN AÇIKLAMA

Bekaert konu ile ilgili Reuters haber ajansına açıklamada bulundu. Yaptığı açıklamada, "Carles Puigdemont'un Belçika'dayken beni yasal temsilcisi olarak atadığını teyit edebilirim. Şu anda onun için hazırladığım belirli bir dosya yok." sözlerini dile getirdi.

Bekaert, Belçika yayın kuruluşu VTM'ye Puigdemont'un Katalonya'dan kaçmadığını, saklanmadığını ve Brüksel'de bugün kamuoyu önüne çıkacağını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 31.10.2017 11:13

İLGİLİ HABERLER